Dondurulmuş vişne, Ekşi tadıyla bildigimiz vişne ülkemizde çok fazla üretilen ve tüketilen bir meyvedir. Yaz meyvelerinden birisidir ve ferahlatma ve rahatlatıcı özelliklerine katkı sağlar. Vişne çok farklı yollarlala da tüketilebilir, örneğin; komposto, reçel, marmelat yapımında vişne suyuna kadar çeşitleri vardır. Ayrıca vişne ağacının yapraklarından, vişne sapı ve çekirdeğinden de faydalanılmaktadır.
Vişnenin faydaları nelerdir?
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineraller içerir.
İyi bir A ve C vitamini kaynağıdır.
Sinir sistemini güçlendirici etkisi vardır.
Uykusuzluğa faydalıdır.
Kabakulak, su çiçeği ve kızamık gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Kalp dostudur, kalp sağlığı içinde büyük fayda sağlar.
Grip, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelir.
Kolesterolü düzenleyici etkisi vardır.
Depresyona, strese faydası olduğu bilinir.
Damar sertleşmesinde faydalı bir meyvedir.
Parkinson hastalığına iyi gelir.
Göz yapısını, görme organına faydası vardır.
Boşaltım sistemine de fayda sağlar.
Bakterilerden ve mantar hastalığından korur.
Kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
İyi bir anti oksidandır.
Vişnenin faydalarını saymaklada bitiremeyip şifa kaynaklı meyvelerimizden biri olup her mevsimde tüketebiliriz.
Dondurulmuş vişne nasıl yapılır?
Yaz aylarında yetişen vişnenin olgunlaşmasını bekleriz sonra da vişne ağacından toplanır. Korunaklı saklama işlemi için çeşitli saklama yolları vardır. Bunlardan birisi olan dondurma yöntemlerindendir topladığımız vişneyi yapraklarından ve çöplerinden temizleriz isteğe göre çekirdeklerini de kürdan yardımıyla temizler sonrasında temiz bir şekilde yıkayarak suyunu süzmeye bırakırız. İster kompostoluk ister kışın reçel yapmak için buz dolabı poşetlerine koyarak buz dolabında muhafaza edecek şekilde saklayabiliriz. Kış aylarının vazgeçilmez içeçeğini elde ederiz.