{ "title": "Kışlık Vişne Kompostosu", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/kislik-visne-kompostosu.jpg", "date": "19.01.2024 01:57:10", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Kışlık Vişne Kompostosu, Komposto dondurulmuş meyvelerin aksine oldukça sağlıklı olan ve özellikle kış aylarında oldukça sık tüketilen bir yiyecektir. Kompostonun saymakla bitmeyecek çeşitlerinden biri de vişnedir. Kiraza benzeyen ancak kirazdan renk ve boyu ile biraz daha farklı olan vişne kompostosu tadına doyum olmayan eşsiz bir lezzettir. Özellikle çocuklar tarafından oldukça iştah ile tüketilen vişne kompostosu her yaştan damağa hitap etmektedir. Vişne kompostosu yapının kolaylığı ve düşük maliyeti ile ev hanımları tarafından da oldukça fazla tercih edilen doğal bir besin kaynağıdır. Vişne kompostosu yurdumuzun hemen her bölgesinde hazırlanabilen bir kış yiyeceğidir. Vişne kompostosu vişnesi ile tüketilebileceği gibi ezilerek meyve suyu haline de getirilip içilebilir. Kışlık vişne kompostosu yapımı şu şekildedir.

Kışlık Vişne Kompostosu İçin Gerekli Malzemeleri
Kışlık Vişne Kompostosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle vişnelerin sapları temizlenir ve bol su ile iyice yıkanır. Yıkama işleminin ardından vişneler derince bir tencereye alınır ve üzerine dört su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan vişnelerin üzerine yaklaşık on beş dakika sonra şeker eklenir. Şeker ile yine on beş dakika daha kaynatılan kompostomuzun altı kapatılır. Kaynama işlemi yaklaşık yarım saat sürmektedir. Ardından yıkanmış ve kurulanmış olan kavanozlara vişneler soğumadan koyulur ve kavanozların ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır. Kavanozların kapakları daha önce kullanılmamış ve yeni kapaklar olmalıdır. Aksi halda komposto hava alarak bozulabilir. Ayrıca vişnelerin şeker oranına göre kompostonun şekeri azaltılıp artırılabilir. Yaz veya kışın istenilen mevsimde afiyet ile tüketilmek üzere kompostomuz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }