{ "title": "Kuru Vişne", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/kuru-visne.jpg", "date": "21.01.2024 17:57:19", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken yıkanır saplarından ayıklanır ve tepsilere dizilerek kurutulur. Kış aylarında televizyon karşısında sağlıksız abur cuburları tüketmek yerine kuru vişne tüketebilir ve çok daha sağlıklı beslenmiş olursunuz. Vişne kurusunu oldukça da faydalı bir meyvedir. Pastalarınızda, keklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kuru vişne faydalarına bir bakalım.

Kuru vişne faydaları nelerdir?
Kuru vişne hoşafı, kuru vişne hoşafını yemeklerin yanında ya da gün içerisinde rahatlıkla misafirlerinize sunabilirsiniz. Oldukça lezzetli ve hafiftir. Sindiriminizi kolaylaştıracak ve sizi rahatlatıcı serinletici bir etki gösterecektir. Özellikle yaz aylarında sıklıkla tüketilir.

Kuru vişne hoşafı yapımı için gerekli malzemeler
Kuru vişne hoşafı nasıl yapılır?

Hoşafın yapımı için ilk olarak vişneler derin bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar ılık su konulur. Yaklaşık iki litre kadar bir su. Bu suyun içerisinde bir iki saat kadar bekletilir. Ardından aynı su ile bir tencereye alınır ve ocağa konulup altı açılır. Üzerine iki su bardağı şeker ilave edilir ve yarım saat kadar kaynatılır. Ardından ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca servis edilir. İsteyenler, şeker hastaları ya da diyet yapanlar sade şekersiz de yapabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }