{ "title": "Vişne Ağacı", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-agaci(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:09:47", "author": "Mehmet", "article": [ { "article": "
Vişne ağacı

Ülkemiz topraklarının çok yerinde yetiştirilen vişne ağacı özellikle ılıman ve sıcak iklim bölgelerini seven bir meyve ağacıdır. Soğuk ve sıcak ilişkisine yani ani hava değişikliklerine çabucak ayak uydurabilir. Boyları en az 2 metre ile10 metre yüksekliği arasında değişiklik gösteren vişne ağacının gövdesi koyu gri renktedir. Hava şartlarına göre nisan veya mayıs ayları gibi çiçek açarlar. Ağacın yapraklarının uç kısımları sivri, yaprak kenarları tırtır şeklinde olup tüysüz, kısa saplı ve parlak görünümlüdür.

Vişne ağacı dikimi

Vişne ağacı üretmek için vişne çekirdeğinden fidan, fidanlardan da ağaç şeklinde dönüşüm içinde çoğalma sağlanır. Toprağa dikilecek fidanların aşı yapılarak üretim ve kalite standardı yükseltilebilir. Bu şekilde ağaç hem erken meyve verir hem de meyvenin şekli ve tadı daha güzel olur. Bakımı yapılmayan vişne ağaçları kalitesiz ürün verir, ağaç yapısı ve çevresi bozulur. Genelde vişne ağaçları arsız olarak bilinen ağaçlar arasındadır, çevresine çabuk yayılır o nedenle düzenli budama ve ilaçlama yapılması lazım gelir. Ağaç gövdesi büyüdükten sonra ortalama yağış miktarı 400 mm altına inmedikçe sulama yapılmasına gerek yoktur. Ama kurak ve yağışın az olması durumunda en az üç defa sulamak gerekir. Gerekir. Ağaçların faydasının sadece meyve vermekle sınırlı kalmadığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle ağaç dikin vişne olsun, kiraz olsun fark etmez insan sağlığı için oksijen için ağaç dikiniz. Vişne ağacından elde edilen meyvelerin insan sağlığına faydası oldukça fazladır ve birçok hastalığı önlediği uzmanlar tarafından aktarılmaktadır. Vişneden Örneğin; vişne suyu, vişne komposto, vişne reçeli yapılıp ve daha birçok gıda ürünleri elde edilebilmektedir. Siz bu meyve ağacından faydalanamayacak kadar yaşlı dahi olsanız yine de ağaç dikmeniz gelecek nesiller için önemlidir.
" } ] }