{ "title": "Vişne Çeşitleri", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/Visne-Cesitleri-74.jpg", "date": "20.01.2024 05:09:03", "author": "özlem koç", "article": [ { "article": "Vişne Çeşitleri, Ülkemizde en çok Anadolu ve Balkanlarda yetişen vişne, Temmuz ayında yetişir. Sağlık açısından her derde deva olan bu meyveyi bol bol tüketmekte fayda vardır. Çeşitlerine göre tadı da değişmektedir.

Kütahya vişnesi: Ülkemizdeki en önemli vişne çeşitlerinden biridir. Meyvesi yuvarlak ve kalp şeklindedir. Uç tarafı küttür. Kütahya vişnesinin meyvesi koyu kırmızı, mayhoş ve suludur. Ağaçları çok verimlidir ve meyve çatlaması yapmaz.

Montmorency vişnesi: Avrupa'da ve Amerika da çok yaygın bir vişne türüdür. Bu vişnenin uzun saplı, kısa saplı ve sarkık dallı gibi çeşitleri vardır. En fazla yetiştiriciliği olan kısa saplı türüdür. Meyve kabuğu açık kırmızı, koyu kırmızı benekli veya pembedir. Mayhoş, sulu ve yüksek kalitede olup meyve suyu pembedir. Ağaçları çok verimlidir ve meyve çatlaması yapmaz.

Macar vişnesi: Kütahya vişnesinden iki hafta kadar önce olgunlaşır. Yaprakları diğer vişne türlerine göre daha büyüktür. Meyvesi yuvarlakça ve kalp şeklindedir. Koyu kırmızı renkte yumuşak, sulu ve mayhoştur. Ağaçları çok verimlidir ve meyve suyu sanayisine uygundur.

Katırlı vişnesi: Başlıca vişne çeşitlerimizden bir tanesidir. Kütahya vişnesi ile aynı zamanda olgunlaşır. Meyve kabuğu parlak koyu kırmızı, yuvarlak kalp şeklinde, sulu, mayhoş ve eti yumuşaktır. Meyve suyu koyu kırmızıdır. Ağaçları çok verimlidir ve meyve suyu sanayisine uygundur.

Heimanns Rubin vişnesi: Kütahya vişnesinden beş gün önce olgunlaşır. Her yıl düzenli ve çok meyve verir. Meyveleri yuvarlak, kalp şeklinde ve koyu kırmızıdır. Mayhoş ve suludur. Ağaçları çok verimlidir ve meyve suyu sanayisine uygundur.

" } ] }