{ "title": "Vişne Helvası", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/Visne-Helvasi-75.jpg", "date": "21.01.2024 04:37:56", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Vişne Helvası, Vişne helvası ülkemizin güzide kentlerinden biri olan Elazığ mutfağına ait bir tariftir. Elazığ mutfağı denildiğinde Özel bir mutfak akla gelir. Yemekleri ve tatlıları son derece güzel ve meşhurdur. Vişne helvası da bu özel ve güzel lezzetlerden biridir. Elazığ yöresinde vişneye, fişne denir ve bahsi geçen tatlı fişne tatlısı olarak bilinir. Vişne helvasında vişnenin kendine has ekşiliği şekerle buluşunca ortaya damak tadınızı baymayan son derece hafif, mayhoş ve lezzetli bir tatlı çıkıyor ortaya. Vişne helvasını şimdiye kadar deneme fırsatınız olmadıysa inanın çok şey kaçırmışsınız demektir. Özellikle akşam yemeklerinden sonra hafif ve serin bir tatlı yemek istediğinizde aklınıza gelen ilk alternatiflerinizden biri olacağına emin olabilirsiniz. Helva denilince akla ağır bir tatlı gibi gelebilir ama kesinlikle daha farklı bir lezzet. Özellikle et yemeklerinden sonra mideyi rahatlatan ve damaklara bayram ettiren vişne helvasının yapımı da çok kolay. Yemeğe ani gelen misafirleriniz için dolabınızda vişne olduğu sürece sizi utandırmayacak misafirlerinizi ise son derece memnun edecek bir tatlı.

Vişne helvası yapmak için gereken malzemeler
Üzerini süslemek için
İsterseniz vişneyi kış mevsiminde dondurulmuş olarak da kullanabilirsiniz.

Vişne helvası nasıl yapılır?

Tereyağını teflon bir tencereye alarak eritin, eriyen yağa çekirdekleri çıkarılmış vişneleri de ekleyin ve yağ kokusu tamamen kaybolana kadar ara sıra çevirin. Bu süre yaklaşık 10 dakika kadar olunca yağ kokusu kalmıyor. Daha sonra toz şeker ve mısır nişastasını ilave edip helva kıvamı alıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Helva kıvamına gelen vişne helvanızı güzel bir servis tabağına yayarak koyun. Düz bir servis tabağı bu aşamada daha çok işinize yarar. Biraz soğuduktan sonra vişne helvanızın üzerine birkaç adet vişne dizin ve Hindistan cevizi ile file bademleri serpiştirerek afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }