{ "title": "Vişne Kompostosu Konservesi", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/Visne-Kompostosu-Konservesi-59.jpg", "date": "21.01.2024 02:20:06", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Vişne Kompostosu Konservesi, Parlak kırmızı rengi ile çok güzel bir görünümü olan vişneye bu rengi antosiyanin isimli bir madde vermektedir. Bu madde vişneye antioksidan özelliği, yani hücre yenileme özelliği vermektedir. Kas ağrılarını azaltan, hafıza gelişimini kuvvetlendiren, kalp ve damar sağlığını koruyan vişne kilo verdirme özelliğine da sahiptir. A ve C vitamini deposu olan vişne yazın bulunmasına rağmen kış mevsiminde dondurulmuş ya da vişne kompostosu konservesi olarak tüketilebilmektedir. Vişne kompostosunu yazdan hazırlayarak bütün bir kış boyu da bu vitamin deposundan faydalanabilirsiniz. Ayrıca kalorisi de içindeki şeker düzeyi de oldukça azdır. Kış boyu tüketebileceğiniz vişne kompostosu konservesi sindirim sisteminin dengeli ve düzenli çalışması için çok faydalıdır. Kış hazırlıklarınıza mutlaka vişne kompostosu konservesini de eklemeyi unutmayın.

Vişne kompostosu konservesi için gereken malzemeler
Vişne kompostosu konservesi nasıl yapılır?

Vişneler saplarından ayıklanarak güzelce yıkanır ve suyu süzüldükten sonra iyice kurulanır. 1 litrelik kavanozlara yarısına denk gelecek şekilde vişne doldurulur. Damak tadınıza göre istediğiniz miktarda toz şekerini ekleyebilirsiniz. Ama çok fazla şeker koymanıza gerek yok çünkü vişnenin kendi şekeri de konservenizi tatlandıracaktır. Kavanozun ağzında bir parmak boşluk kalacak şekilde suyunu ekleyin ve 2-3 adet karanfil atın. Konserve kavanozlarınızın mutlaka yeni olması gerekir. Aksi halde kapaklar tutmaz ve vişne kompostosu konserveniz bozulur. Konserve kapaklarını sıkıca kapatın. Büyük bir tencerede su kaynatılır ve kaynayan suya vişne konserveleri koyulur. Konservelerin havalanıp suyun yüzeyine çıkmaması için üzerlerine bir ağırlık koymanız gerekir. Her bir vişne kompostosu konservesini yarım saat kadar kaynatmanız yeterli olacaktır. Kaynayan konserveler ters çevrilerek soğumaya bırakılır. Daha sonra serin bir yerde muhafaza edilen vişne kompostosu konservesi kış boyu afiyetle tüketilir.

" } ] }