{ "title": "Vişne Konsantresi", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/Visne-Konsantresi-41.JPG", "date": "21.01.2024 16:46:19", "author": "Ayşe Kurtbey", "article": [ { "article": "Vişne konsantresi; birçok kişinin sevdiği vişnenin, konsantre yoğun yani kalın halidir. Vişne konsantresi kullanımının kolay olması ve sağlıklı olması bakımından tercih edilmektedir. Taze sıkılmış meyve suyunun ısıtılarak elde edilen kısmına konsantre denir. Bu içeceğe yoğunlaştırılmış meyve suyu da denilebilir. İçinde katkı maddesi olmaz, doğal bir ürün elde edilmiş olur. Terim anlamda çözelti içindeki çözünen özdeş de denilmektedir. Meyve suyu çoğaltılamaz fakat konsantre meyve suyu çoğaltılabilir. Tercih nedenlerinden biri de budur. Hazırlanan konsantre meyve suyu buz dolabının dondurucu kısmında uzun süre saklanabilir.

Vişne Konsantresi Nasıl Yapılır?

1 kilo vişne, çekirdekleri kürdanla çıkarılır. Bir tencereye alınır. Üzerine iki kilo su boşaltılır. Kaynamak üzere orta ateşte pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır. Yarım saat veya kırk dakika pişirilmeye devam edilir. İyi kıvam alınca ocaktan alınır. 10 dakika bekletilir. Biraz soğutulmuş olur. Daha sonra makarna süzgeci gibi geniş bir süzgeçle, elle bastırarak süzülür. Gayet kalın ve yoğun olarak elde edilen vişne konsantresi, cam bir şişeye veya kavanoza konulur. Soğuması beklenir. Soğuduktan sonra buzdolabında saklanır. Arzuya göre tüketilir. Eğer buzlukta kış için saklamak istiyorsanız plastik şişeye veya saklama kabında buzlukta bekletebilirsiniz.
" } ] }