{ "title": "Vişne Likörü", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/Visne-Likoru-22.jpg", "date": "20.01.2024 13:33:07", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Vişne likörü, yapımı yaklaşık 2-3 ay sürmektedir. Yapımı uzun bir zaman alsa da tadı oldukça lezzetli ve hoştur. Kahve yanında ve tatlı yanında misafirlerinizi bu vazgeçilmez tadı ikram edebilirsiniz. Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne, A ve C vitaminleri ile sodyum, kalsiyum, potasyum ve fosfor mineralleri açısından oldukça zengindir. Vişne yüksek oranda beta-karoten, E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içermektedir. Kiraz vişne ile benzer özellikler taşımaktadır.

Hemen hemen her iklim şartlarında yetişmekte olan vişne ülkemizinde genellikle her bölgesinde yetiştirilmektedir. Renkli meyvelerden olması nedeni ile sağlık açısından çok faydalı bir besindir. Vişne meyvesinin faydaları arasında; yaşlanma karşıtı bir meyvedir, antiaging özelliği bulunmaktadır, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir, gözler içinde çok faydalıdır, kalp dostudur, kalp için çok faydalıdır, uykusuzluk için çok iyi gelir, kanser hücrelerinin büyümesini engeller, bakterilerden ve mantarlardan korur, grip ve nezle için koruma sağlar, cildi nemlendirir ve toksinleri vücuttan atar, vücut ağrılarını geçirir ve iltihaplara karşı koruma sağlar, kolesterole karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Şimdi vişne likörü yapımı için gerekli malzemelere bir göz atalım;

Vişne likörü yapımı için gerekli malzemeler
Vişne likörü yapımı; ilk önce vişneleri bol suda güzelce yıkayıp saplarını ayıklayın veya saplı olarak da kullanabilirsiniz. Daha sonra kavanoza bir sıra vişne bir sıra toz şeker şeklinde dizin. Aralarına kabuk tarçın rulolarını ve karanfilleri dizip ezdiğiniz kakule çekirdeklerini serpiştirerek dizin. Hemen ardından kavanoz üzerine tarih yapıştırıp 1,5-2 hafta toz şeker eriyene kadar kavanozu güneşe koyun, arada bir kavanozu çalkalayın. Bunu yapma sebebi şekerin tamamen erimesi ve şeker tortusunun kalmamasıdır. Sulanıp toz şeker tam olarak eridiğinde gölgeye alıp yaklaşık 2 ay bekletin, bu sürenin sonunda ince tel bir süzgeçle süzüp vişneler bastırarak içindeki vişne sularını güzelce çıkarın. Vişne likörünü bir sürahiye doldurup, servis yapabilirsiniz.

İkram edeceğiniz zaman yanında sade Türk kahvesi ve çikolata ile ikram edebilirsiniz. Evinize gelen misafirlerinize küçük, şık likör bardaklarında vişne likörünü sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }