{ "title": "Vişne Marmelatı", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-marmelati.jpg", "date": "19.01.2024 00:28:38", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Vişne marmelatı, İlkbaharda çıkan ve hafif mayhoş bir meyve olan vişne, yüksek oranda A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar içerir. Vişne ekşi olması nedeniyle genellikle taze olarak tüketilmeyen bir meyvedir. Oldukça faydalı olan vişne, meyve suyu, reçel, marmelat ve komposto yapımında oldukça sık kullanılır. Harika bir tat olan vişne marmelatı kahvaltılara farklı bir lezzet katar ve herkes tarafından sevilerek tüketilir. Çocuklarımızında severek yediği vişne marmelatı müthiş rengi sayesinde kahvaltı sofralarınıza ayrı bir renk katar, ayrıca yaş pastalarınızın üzerini süslemek içinde kullanabilirsiniz.

Vişne marmelatı için gerekli malzemeler
Vişne marmelatı yapılışı

Öncelikle vişneleri bol su ile yıkadıktan sonra bir kürdan veya tığ yardımıyla vişnelerin çekirdeklerini çıkarın ve vişneleri robotta atarak veya el blenderında püre haline getirin. Daha sonra geniş tencerenizi ocağa koyup altını yakın ve püre haline getirdiğiniz vişneleri ara ara şeker serperek tencerenizin içine katın ve orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Son olarak tencerenin altını kapatmadan 5 dakika önce limon suyunu katın ve tencerenin altını kapatın. Yaptığınız marmelatı sıcakken cam kavanozlara boşaltın ve soğumaya bırakın. Marmelatınız soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin. Vişne marmelatınız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }