{ "title": "Vişne Pekmezi", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-pekmezi-2156.jpg", "date": "19.01.2024 13:11:21", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Vişne Pekmezi; dediğimiz aslında vişne şurubuyla aynıdır. Vişneler şekerle kaynatılıp elde edilen koyu şerbetin daha sonra sulandırılarak vişne suyunun elde edilmesidir. Yaz aylarında kolayca bulabildiğimiz vişnenin pekmezini yaparak kışında rahatlıkla tüketebilirsiniz. Zaten birçoğumuzun bahçesinde vişne ağacı olduğundan fazla, yani yiyerek bitiremeyeceğiniz vişneleri, bu şekilde değerlendirmiş olursunuz. Hatta vişne pekmezini yapmanızı hepinize ısrarla öneriyorum. Aynı şekilde diğer meyvelerinde pekmezini yapın. Çünkü marketlerde satılan içinde ne olduğunu bilmediğimiz meyve sularını tüketmektense evde hijyenik ve o kadar da lezzetli olan kendi meyve sularınızı tüketmiş olursunuz. Şimdi dilerseniz vişne pekmezi tarifime geçeyim. Kolay gelsin.

Vişne Pekmezi İçin Malzemeleri
Vişne Pekmezi Nasıl Yapılır?

Öncelikle vişneleri yıkayın ve saplarından ayırın. Daha sonra geniş bir tencereye bir sıra şeker bir sıra vişne olacak şekilde sıralayın. Bu şekilde şekerli vişneleri 1 gün beklemeye alın. Diğer gün, bir çay bardağı suyu tencerenize ilave edin ve harlı ateşte vişnelerin su salması ve şekerin erimesini için sürekli karıştırın. Pekmeziniz kaynamaya başladıktan sonra 10-13 dakika kadar bu şekilde kaynatın. Tencerenizi ateşten almaya yakın limon tuzunu ilave edin. Vişneleri süzgece alarak suyunun süzülmesini sağlayın ve suyunu bir kenara alın. Süzgeçte ılınan vişneleri, elinizle süzgece sürterek posasının alta geçmesini sağlayın. Altta toplanan posayı bir kenara ayırdığınız pekmeze ilave edin ve karıştırın. Son olarak posalı karışımı, temiz bir bezden veya ince süzgeçte süzerek duru ve posasız bir pekmez haline getirin. Hazır olan pekmezi cam şişelere koyarak serin yerde en az 1 yıl muhafaza edebilirsiniz. Vişne pekmezini tüketeceğiniz zaman damak zevkinize göre soğuk su ile karıştırarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Vişne posasını, vişne pekmezine karıştırıp daha sonra ayrıştırılması işlemi pekmezinize vişne özünün geçmesini ve daha da ekşimsi bir tat elde etmenizi sağlayacaktır.
" } ] }