{ "title": "Vişne Reçeli", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-receli(1).jpg", "date": "19.01.2024 04:38:46", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Vişne reçeli, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Reçeli seven herkes için vişne reçelinin yeri ayrıdır. Ağızdaki ekşimsi aroması ve şekerin verdiği tatla mükemmel bir birliktelik oluşturmaktadır. Yazın ömrü kısa bir süre devam eden vişneyle bu şekilde reçel yaparak ömrünü uzatabilirsiniz. Tatlıların vazgeçilmez malzemelerinden biri olan vişneyi bu şekilde kışın bile kullanabilirsiniz. Vişne reçeli yapmak isteyenler mutlaka vişnenin çekirdeklerini ayıklasınlar. Bu sayede çocuklarınız bile reçeli severek yiyecektir. Görünümü diri olan, lezzetli bir reçel hazırlamak isterseniz tarifimizi uygulamanızı öneririz. Şimdi hep birlikte reçeli hazırlamaya başlayalım.

Vişne reçeli için gerekli olan malzemeler
Vişne reçeli nasıl yapılır?

Tüm malzemelerimizi hazırladıktan sonra reçelimizi yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle vişneleri yıkayarak sularını süzdürün. Şimdi vişnelerin tek tek çekirdeklerini ayıklayın. Reçelin en zor tarafı bu gelebilir. Ancak bunun içinde özel mutfak aletleri bulunmaktadır. Eğer elinizde bunlardan yoksa size bir bıçak yardımcı olabilir. Ayıkladığınız vişneleri tencerenin içine koyun. Ocağın altını kısık olarak açın. Zaten çekirdekleri ayıklanan vişneler kendi suyunu salacaktır. Bu şekilde kaynatmaya devam edin. Kaynayıp, köpürmeye başlayan vişnenin içine toz şekeri ilave edebilirsiniz. Reçeli pişme sırasında fazla karıştırmayın. Bu vişnelerin diriliğini bozabilir. Gerek duydukça yavaş hareketlerle tahta kaşıkla karıştırın.

Reçelin içindeki toz şeker tamamen eriyince, ocağın altını kısarak bir süre daha kaynatın. Fakat bu süreçte dikkatli olmalısınız. Çünkü fazla kaynatırsanız, reçel kıvamını kaybeder. Bu arada oluşan köpükleri de kaşıkla alın. Yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde kaynayan reçelin içine yarım limon suyunu koyun. 2-3 dakika daha kaynatarak, vişne reçelinin altını kapatın.

Reçel bu şekilde tencerenin içinde soğusun. Oda sıcaklığında olduğunda, cam kavanozların içine vişne reçelini paylaştırın. Hemen kavanozların ağzını sıkıca kapatmayın. İyice soğuyunca kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yere kaldırın. Vişne reçelinizi hemen tüketmeye başlayabilirsiniz. Eminiz kışa kadar bir daha vişne reçeli yapacaksınız. Çünkü yaz kış demeden tüketilebilecek bir lezzeti var. Sevdikleriniz kahvaltıda büyük emeklerle hazırladığınız reçeli keyifle tüketecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }