{ "title": "Vişne Reçelli Kek", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-recelli-kek.jpg", "date": "21.01.2024 21:00:15", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Vişne Reçelli Kek: Vişne reçelli kek tat ve görsel bakımdan insanın gözüne hitap eden bir kek çeşididir. Vişne reçelli kek tat bakımından vişne meyvesi sayesinde hafif mayhoştur. Kırmızı rengi ile görüntü olarak da güzeldir.

Vişne Reçelli Kek Malzemeleri

Keki için
Sosu için
Vişne Reçelli Kek Nasıl Yapılır?

İlk önce 4 yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri rengi açılana kadar çırpıyoruz. 3/4 sıvıyağ ve 1 su bardağı sütü de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. 2 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonra 3 yemek kaşığı kakaoyu da ekleyip son kez çırpıyoruz. Kek hamurunun sürekli aynı yöne çarpılması gerekir daha iyi kabarması için. Bütün malzemeleri koyduktan sonra en sona kabartma tozunun konulması gerekir. En sona koyulan kabartma tozu keki daha fazla kabartır. Hazırlamış olduğumuz keki yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıttığımız 165 derecelik fırında kekin içi pişene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken sosu için sıvıyağı, sütü, kakao ve reçeli tencereye alıyoruz. Tüpün altını orta ateşte açıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kek piştikten sonra hazırlanan ılık sosun yarısını kekik üzerine döküyoruz. Sonra keki dilimleyip kalan sosu da döküyoruz. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }