{ "title": "Vişne Sapı", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/Visne-Sapi-58.JPG", "date": "21.01.2024 21:49:23", "author": "Alim Burak AKDAĞ", "article": [ { "article": "
Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, birçok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca birçok rahatsızlığa iyi geldiğini söylemektedirler. Daha öncesine kadar çöpe atılan vişne sapları, aslında faydaları saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne sapının, uygun şartlarda kurutulması gerekir. Vişne sapı, gölge ve havadar bir yerde kurutulmalıdır.

Vişne sapı kurutulma yöntemleri nelerdir?

İstenilen kadar vişne sapını vişneden ayırıp iyice yıkayınız. Daha sonra bir süzgeçte kurumaya bırakınız. Vişne sapları süzülüp kuruduğunda gölge bir yere gazete sermek sureti ile vişne sapları gazetenin üzerine serilir. Tahmini 2-3 gün kurumaya bırakılır. Kurutulmuş sapları cam kavanozda veya bez torbada saklayınız.

Vişne sapının faydaları nelerdir?
Vişne sapı kürü nasıl yapılır?

Vişne sapı, saklama kabından 40-50 adet alınır. Küçük bir tencereye 3 su bardağı su konulur. Vişne sapı, suyun içine atılır ve birlikte kaynatılır. Kaynayan vişne sapı 10-15 dakika kadar ısıtılmaya devam edilir. Hazırlanan bu sudan, günde 3 defa birer bardak içilmesi tavsiye edilir. Çok kısa bir süre içinde faydaları görülmektedir. Ancak sürekli ilaç kullanan hastaların doktorlarına danışıp daha sonra tüketmesi önerilir. Vişne sapı, aynı zamanda ağrılara da iyi gelmektedir. 4 Su bardağı suya 2 tutam vişne sapı atılıp 10-15 dakika kaynatın. Bu suda ayaklarınızı bekletin. Bu ayak ve topuk ağrılarınıza iyi gelecektir.
" } ] }