{ "title": "Vişne Şekerlemesi", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/Visne-Sekerlemesi-78.png", "date": "19.01.2024 03:14:26", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Vişne Şekerlemesi; Arkadaşlar yaz aylarımızın sevilerek yenilen meyvelerinden biri de vişnedir. Yazın dayanılmaz sıcağında o mayhoş tadıyla içimizi ferahlatarak serinlik verir. Hele birazda buzdolabında bekletirseniz yemesine doyamazsınız. Vişneyi yazın taze taze tükettiğimiz gibi bir de kurusunu, şurubunu, reçelini ve de şekerlemesini yaparak kışlık olarak da tüketiriz. Şimdi bende sizlere vişne şekerlemesi nasıl yapılır onun tarifini vereceğim. Hadi kolay gelsin.

Vişne Şekerlemesi Malzemeleri
Vişne Şekerlemesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle vişneleri yıkayın ve bir süzgece alıp süzülmesini sağlayın. Ardından yumuşak ve bozulanları ayıklayın. Daha sonra vişneleri saplarıyla birlikte bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar da su ilave edin ve tencereyi kuvvetli bir ateşe oturtun. Vişneler bu şekilde bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alın ve vişneleri ezmeden suyunu süzün. Ardından bir kilo toz şekeri, bir buçuk litre suyla kaynaması için ateşe alın. Şeker eriyip şurubunuz hafifçe koyulaşmaya başlayınca vişneleri bu şuruba atın. Vişneleri bu şekilde bir süre koyulaşan şurupta kaynatın. Daha sonra bunları bir kevgirle tencereden çıkarıp süzün. Çıkardığınız vişneleri bir tepsiye yaya yaya koyun. Bu işlemden sonra vişnelerin kuruması için tepsiyi çok hafif ısılı bir fırına sürün. Vişneler kuruyuncaya kadar fırında tutun.

Vişneler kuruyunca tepsiyi fırından çıkararak vişneleri soğuması için bekletin. Artık vişneler soğuyunca bir madenî kutunun içini (Teneke kutu gibi) yağlı kâğıtla kaplayıp vişneleri sıra sıra dizin. Dizerken her sıranın üstüne bir tabaka yağlı kâğıt koymayı unutmayın. Bu şekilde bütün vişneleri doldurarak aynı işlemi uygulayın. Kutu dolunca ağzını iyice kapatıp rutubetsiz bir yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun.
" } ] }