{ "title": "Vişne Şerbeti", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-serbeti.jpg", "date": "21.01.2024 01:20:27", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Vişne şerbeti, tadı biraz mayhoş ve ekşi bir meyve olan vişne, reçel komposto, sos, şerbet ve şurup olarak tüketilebilen harika bir lezzettir. İçerisinde A ve C vitamini bulunan, bağışıklık sistemini güçlendiren yaşlanma karşıtı bu meyvenin şerbeti yaparak tüketilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Vişne şerbeti yaz aylarının sıcak günlerinde ferahlık ve serinlik veren, herkesin severek içebileceği bir şerbettir. Çocuklarımızın da hazır meyve suları içmek yerine evde hazırlanmış vişne şerbeti tüketmeleri sağlıkları açısından oldukça önemlidir.

Vişne şerbeti yapılışı için malzemeler
Vişne şerbeti nasıl yapılır?

Öncelikle tencereye 1,5 su bardağı suyu koyarak üzerine şekerini ilave edip ocağın altını yakalım ve çırpma teliyle karıştırıp kaynamaya bırakalım. Kaynayan suyun içerisine çekirdeklerini kürdan yardımıyla çıkardığımız vişneleri ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 10-15 dakika vişneler çatlayana kadar pişirelim. Kaynayan şerbetimizi yarım saat dinlendirdikten sonra geniş bir kabın içerisine süzerek boşaltalım ve şerbetimiz soğuyunca cam şişelere koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }