{ "title": "Vişne Soslu İrmik Tatlısı", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-soslu-irmik-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 21:20:24", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Vişne soslu irmik tatlısı, tatlılar arasında yapımı en kolay olur; beğenilerek tüketilen soslu bir tatlıdır. Vişne soslu irmik tatlısı sunumu ile de oldukça beğeni toplar. Çocuklar tarafından da sevilerek tüketilen tatlılar arasında yer alır. Ayrıca süt tüketmeyen çocuklar için, içerisinde süt olduğu için oldukça faydalı ve kalsiyum açısından zengin bir tatlıdır. Vişne soslu irmik tatlısı bayan oturmalarında da çok beğenilerek; şık bir görüntü sergiler. Vişne soslu irmik tatlısının tarifini sizlerle paylaşalım.

Vişne Soslu İrmik Tatlısı Malzemeleri
Vişne sosu için
Vişne soslu irmik tatlısı nasıl yapılır?

Vişne soslu irmik tatlısı için öncelikle derin bir tencereye irmik tatlısı yapmak için, irmiği boşaltırız. Daha sonra içerisine sütü ve toz şekeri de ekleyerek; ocağa alıp, yavaş yavaş karıştırırız. Bu karıştırma işlemi irmikler göz göz oluncaya kadar devam eder. İrmiğimiz ve diğer karışımlar muhallebi kıvamını aldığı zaman tenceremizi ateşten alırız. Daha sonra bor camı hafif su ile ıslatıp; içerisine hazırladığımız irmik tatlısı muhallebisi boşaltırız yaptığımız irmik muhallebisini boşaltırız. Bu irmik muhallebisini soğuması için, serin bir yerde bekletiriz.

Vişne soslu irmik tatlısının, vişne sosunu yapmak için öncelikle tenceremize 4 kaşığı tepeleme nişastayı boşaltırız. Boşalttıktan sonra üzerine vişne suyunu da ekleyip; yavaş yavaş karıştırıp, güzel bir şekilde pişiririz. Vişne muhallebi kıvamına gelince, pişirdiğimiz vişne sosunu daha önce yaptığımız irmik muhallebisinin üzerine güzel bir şekilde boşaltırız. Daha sonra irmikli vişne soslu tatlımızı soğuması için bor camın ağzını kapatarak, buzdolabında bekletiriz. Soğuma işlemi sonrasında, üzerine vişne tanelerini de ekleyip, servise hazır hale getiririz. İsteğe bağlı olarak üzerine, fıstık ezmesi, ceviz, badem gibi kuruyemişler de ekleyerek, servis edebiliriz. Servis etmeden önce borcamda bulunan vişneli irmik tatlısını küçük dilimler halinde, keseriz. Daha sonra şık bir servis tabağına alarak; üzerinize süsleyip, servis ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }