{ "title": "Vişne Sosu", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-sosu(1).jpg", "date": "19.01.2024 01:34:01", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Vişne Sosu, Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi ve yaprakları kiraz yaprağına göre daha küçüktür. Vişne yaz ayların da olgunlaşmaya başlar. Büyüklü küçüklü herkes çok sever ve tüketir. Vişne birçok yerde kullanılır. Pasta, dondurma, sos ve vişne suyu olarak yapılır. Her girdiği her yere tat ve lezzet katar. Tadı her damağa hitap eder. Biz bugün pastalar da ve kekler de kullanabileceğimiz vişne sosu yapalım. Benim kızım vişne ile yapılan herşehi çok sever onun için vişne sosu yapması bana göre çok kolay oluyor.

Vişne sosu tarifi için gerekli malzemeler
Vişne sosu yapılışı

Vişneleri temizleyip çekirdeklerini çıkarıyoruz. Sonra vişneyi bir tencereye koyup üzerine şeker ve bir su bardağı suyu ilave edelim. Ocağa alıp kısık ateşte kaynatmaya başlayalı. Daha sonra nişastayı yarım su bardağı ile açalım ve vişnenin üzerine ilave edelim. Bir yandan da karıştıralım, nişastanın içerisinde topak topak olmaması için. Karıştırarak kaynatmaya devam edelim. Koyulaşmaya başladığı zaman biraz daha kaynatalım, eğer çok koyu olmuş ise yarım su bardağı su ilave edebilirsiniz.

Kıvama gelince ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım. Soğurken ara sıra gelip gidip karıştıralım. Vişneler soğuduktan sonra hazır. İsterseniz bu sosu robottan geçirip püre halinde de kullanabilirsiniz. Sosumuz hazır ister sade yiyin isterseniz de istediğiniz bir yer de kullanabilirsiniz.
" } ] }