{ "title": "Vişne Sosu", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-sosu(1).jpg", "date": "19.01.2024 01:34:01", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Vişne Sosu, Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi ve yaprakları kiraz yaprağına göre daha küçüktür. Vişne yaz ayların da olgunlaşmaya başlar. Büyüklü küçüklü herkes çok sever ve tüketir. Vişne birçok yerde kullanılır. Pasta, dondurma, sos ve vişne suyu olarak yapılır. Her girdiği her yere tat ve lezzet katar. Tadı her damağa hitap eder. Biz bugün pastalar da ve kekler de kullanabileceğimiz vişne sosu yapalım. Benim kızım vişne ile yapılan herşehi çok sever onun için vişne sosu yapması bana göre çok kolay oluyor.