{ "title": "Vişne Sulu Tatlı", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-sulu-tatli.jpg", "date": "19.01.2024 06:52:34", "author": "Fatma Kaya", "article": [ { "article": "
Vişne sulu tatlı, tarifleri genelde sütlü tatlılardır. Vişnenin ekşimsi aroması damak tadına göre tercih edilen bir şey olsa da sahip olduğu renk sayesinde tatlılar için hoş ve doğal bir sunum seçeneğidir. Vişne suyu için hazır meyve suyu yerine doğal meyve kullanmak her zaman daha sağlıklı olandır. Vişne suyu yapmak için mevsiminde toplanıp dondurucuya konan meyveler kullanılabilir. Vişneler bir süzgeçten geçirilerek suyu elde edilebilir. Bu işlemle yapılan vişne suyuna bir miktar su eklenir. Vişne suyu elde etmek için bir diğer yöntemde komposto gibi vişneleri suda kaynatmaktır. Kaynatılan vişneler aynı şekilde süzgeçten geçirilir. Daha sonra tatlılarda kullanmak için cam bir şişede muhafaza edilir. Sütlü tatlılar dışında pasta yapımında, ayva tatlısı yapımında da kullanılır.

Vişne sulu tatlı için gerekli malzemeler
Vişne sulu tatlı nasıl yapılır?

Vanilyalı puding 2 bardak vişne suyu ile pişirilir. Hazır olan puding tercih edilen bir kalıbın içerisine dökülür. Eğer istenilirse düz bir bor cam tepsisi de kullanılabilir. Kalıba dökülen puding buzdolabına konur. Bir tencerenin içerisine 1 litre süt konur. Üzerine irmik, toz şeker, Hindistan cevizi de eklenir. 1 adet limonun kabuğu rendelenip süte ilave edilir. Orta ateşte karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Süt katılaşmaya başlayıp kaynayınca içerisine bir yemek kaşığı tereyağı da eklenir. Yağ eriyene kadar karıştırılır ve ocaktan alınır. Hafif soğuması beklenir. Hazır olan İrmik tatlısı dolapta soğumuş olan vişneli pudingin üzerine dökülür. Vişne sulu sütlü irmik tatlısı 4-5 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis tabağının içerisine ters çevrilip kalıptan çıkarılır. Böylece vişneli kısmı üste kalır. Bu tarz tatlılar genelde akşamdan hazırlanıp bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur. Çıkarma işleminin sorunsuz olması için ilk aşamada, daha puding dökülmeden önce kalıbın içi iyice ıslatılmalıdır. Daha sonra dilimlenerek servis edilir. Servis edilirken vişne taneleriyle tabak süslenebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }