{ "title": "Vişne Şurubu", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-surubu.jpg", "date": "19.01.2024 05:19:39", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiği vitamin, mineral, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, sodyum, çinko mineralleri ve potasyum yönünden zengin olduğu için koruyucu ve besin değerinin yüksekliği ile oldukça faydalıdır. Güçlü bir antioksidan özelliği bulunan vişne vücuda hücre yenileme özelliği kazandırmaktadır ve bu sebepten de kanser gibi hastalıklar için de bulunmaz bir besin kaynağıdır. Vişne içerdiği besin değerleri sayesinde kolesterolü ve şekeri de düşürme özelliğine sahiptir. Vişne içerdiği antibiyotik etkisi ile de doğal bir ağrı kesici yani acıları hafifletme özelliği vardır. Vişne tüketerek uyku düzensizliğine karşı oldukça yararlıdır ve uyku düzenini sağlar. Ayrıca vişne sayesinde ateşli hastalıklara karşı da oldukça faydalıdır. Özellikle hassas bünyeye sahip olan çocuklar içinde çokça tüketilmesi onlar için oldukça faydalı olmaktadır. Hem lezzet yönüyle ağızlarda enfes bir tat bırakan hem de besin değerinin yüksekliği ve besleyici değerler sayesinde faydalı olan vişne meyve olarak yenilmesinin yanı sıra şurup olarak da kullanılır. Vişne şurubu oldukça farklı bir lezzet olmasının yanı sıra vişnenin verdiği faydaları bu şekilde de tüketilebilir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz vişne şurubunun yapımına beraber bakalım;

Vişne şurubu için gerekli olan malzemeleri
Vişne şurubu nasıl yapılır?

Öncelikle vişneler ayıklanarak bol su ile yıkanır ve vişnelerin sapları temizlenir. Bir tencere içerisine yıkanıp süzülen vişneler konulur. Vişne tencereye koyulduktan sonra 1 kilo toz şeker vişnelerin üstüne dökülür ve bir gün süreyle bekletilir. Bir gün bekletilen vişneler bekleme süresi bittikten sonra tencerenin üzerine 1 buçuk litre su konulur. Üzerine su konulduktan sonra ocağın üzerine konulur ve kaynamaya bırakılır. Ocağın altı kısık ateşte bırakılır ve kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır. Yarım saat boyunca kaynamaya bırakılan vişneler kaynamaya başlayınca ocaktan indirilir. Ocaktan indirildikten sonra soğumaya bırakılır. Daha yoğun ve lezzetli bir kıvam elde edilmesi için tencerenin üzerine bir tülbent geçirilir ve bir gün süreyle güneş alan bir yerde bırakılmalıdır. Bekleme süresi bittikten sonra bir süzgeç yardımı ile vişneler süzülür çekirdeklerinden ayrılır. Bir kabın içerisine şurubu alınarak ayrılır. El de edilen şurubu bir cam şişeye veya kavanoza konularak buzdolabında muhafaza edilebilir. İçilmek istenildiği zamanda bir bardağın yarısı kadar vişne şurubu ve diğer yarısına su konularak servis edilebilir. Ayrıca sıcak yaz aylarında vazgeçilmez bir içecek olarak kullanılabilir ve buzda eklenerek servisi daha serinletici hale gelebilir. İşte lezzetli besleyici ve oldukça sağlıklı olan bu içeceği evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yapay meyve sularının yanı sıra evde yapılan doğa bir meyve suyu olarak kullanabileceğiniz bu şurubu gönül rahatlığı ile içebilir çocuklarınıza da rahatlıkla verebilirsiniz. Buzdolabınızda devamlı bulunduracağınız bu vişne şurubu misafirleriniz için kullanabileceğiniz bu enfes lezzeti pratik bir şekilde hazırlayıp ikram olarak kullanabilirsiniz. Sizde evinizde bu eşsiz lezzeti hazırlayarak her zaman severek içebileceğiniz bir meyve suyu elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }