{ "title": "Vişne Suyu Konsantresi", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/Visne-Suyu-Konsantresi-89.jpeg", "date": "21.01.2024 19:54:13", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Vişne Suyu Konsantresi, rengiyle ön planda olan vişne meyvesinden elde edilen iştah açıcı bir içecektir. Vişne yaz meyvesi olduğu için sıcak günlerde vişne suyu konsantresi serinletici bir lezzet olarak her yerde karşınıza çıkabilir. Bunun yanı sıra vişnelerin derin dondurucuda muhafaza edilip kışın da tüketilebilmesi uygundur. Enfes bir lezzete sahip olan vişne suyu konsantresi içerdiği besin değerleriyle de oldukça kıymetli bir içecek türüdür. Katkı maddesi içermeyen doğal olarak yapılan vişne suyu konsantreleri tercihiniz olmalıdır. Vişne renkli meyvelerden olduğu için şifa kaynağıdır. Konsantresi yapıldığında saf su fazla eklenmeden vişnenin kendi suyu daha fazla olduğundan sağlık bakımından daha çok faydalıdır.

Vişne suyu konsantresi faydaları nelerdir?

Kan yapıcı özelliği vardır. İçerisindeki vitaminlerle yaşlanmayı geciktirir. Düzenli olarak taze vişne konsantresi içildiğinde gençlik iksiri faydasını gösterir. Ferahlık sağlar. Vücuttaki toksinleri atar. Cildi nemlendirerek vücudun su ihtiyacını da karşılar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek sindirim sistemini rahatlatır. Kalp sağlığını korur. A ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Yüksek miktarda içerdiği demir sayesinde kansızlığa iyi gelir. Kanser hücrelerini yavaşlatır. Göz için yararlıdır. Sinirleri yatıştırır. Demir, kalsiyum ve fosfor minerallerini barındırır. Bu minerallerle saç gelişimine de katkı sağlar. Bakteri ve mantar oluşumunu engeller. Damar sertleşmesini giderir. Depresyon ve stres durumlarında iyi bir yatıştırıcı içecektir.

Vişne suyu konsantresi için gerekli malzemeler
Hazırlanışı: Vişneler yıkanarak sapları ve çekirdekleri ayıklanır. Derin bir tencere içerisine alınarak içerisine su eklenir ve kısık ateşte kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır ve bal eklenir. Bal vişnenin ekşi hafif mayhoş tadını dengeleyecektir. Vişneler süzgeç yardımıyla süzülür ve mutfak robotuyla iyice kıyılır. Ardından tekrar kaynatılan vişne suyu içerisine atılarak karıştırılır. Böylece daha yoğun bir kıvam elde edilerek vişne parçacıklarının ağızda bıraktığı enfes tat elde edilmiş olur. Şık görünümlü bir bardak içerisine vişne suyu konsantresi koyularak üzerine taze nane yaprağı ve halka şeklinde kesilmiş limon parçacıklarıyla güzel bir sunum yapılarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }