{ "title": "Vişne Yaprağı", "image": "https://www.visne.gen.tr/images/visne-yapragi.jpg", "date": "21.01.2024 20:51:10", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot gibi elementleri barındırmaktadır. Vitamin olarak A, C, E vitaminlerini içermektedir. Anavatanı Hazar Denizi bölgesi olarak bilinir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde yetişen bu ağaç, 7 m boylarına kadar uzar ve soğuk havalara dayanıklı olması ile bilinir.

Vişne Yaprağının Faydaları Nelerdir?
Vişne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Vişne yaprağı çayının yapımı için birçok tarif bulunmaktadır. En bilineni klasik olanıdır. Bunun için bir tepeleme yemek kaşığı vişne yaprağı (Kurutulmuş ve taze olması gerekli) yeterlidir. Yaprakları porselen bir demliğe koyun ve üzerine henüz kaynamış olan bir bardak suyu dökün. Demliğin kapağını sıkıca kapatıp 1 saat demlenmeye bırakın. Söylenenlere göre bu çayın üzerine konulan biraz süt, çayın faydasının iki kat arttırmaktadır. Tat açısından da vazgeçilmez bir çay olduğu da bilinir. Ayrıca bu çayın kilo vermeye de yardımcı olduğu uzmanlar tarafından söylenir.

Vişne Yaprağının Yan Etkileri Nelerdir?

Midesinde ülser, gastrit vb. Problemleri bulunan hastalarda kullanılması tavsiye edilmemektedir. Hamilelerde, çocuklarda, alerjik hastalığı bulunan insanlarda bilinmeyen yan etkileri olabileceği için kullanılmaması gereklidir.
" } ] }