Vişne Konservesi

Vişne Konservesi, Evde konserve yapılmak istendiğinde bunun için kullanılan en uygun kaplar cam kavanozlardır. Hemen hemen tüm marketlerde değişik boylarda kelepçeli veya düz kapaklı cam kavanozlar bulabilirsiniz. Veya daha önce kullanılan bir cam kavanozu tekrar kullanabilirsiniz. Burada, konserve yapılacak malzemenin miktarına göre kavanoz seçmeye dikkat etmek önemlidir.

Vişne Konserve Yapımı İçin Hazırlıklar: Evde konserve yapılırken dikkat edilecek diğer bir nokta ise konserve malzemesinin kaynatılacağı tencerenin büyüklüğüdür. Konserveleri arındırmak için kaynatırken, kaynayan suyun, tencere içerisindeki kavanozun 4-5 parmak üzerinde olması gerekir. Şayet, büyük tencereniz yoksa konserve yapımı için, en fazla 1 litrelik kavanozları seçmek daha uygundur. Kavanozu tencereye yerleştirirken, tencere dibine bir ızgara veya metal bir tepsi koyup, kavanozu ızgara veya tepsinin üzerine koymak, kavanoza temas edecek direk ısıdan dolayı, kavanozun çatlamasını önleyeceği için buna da dikkat etmek gerekir.

Konservenin Yapılma Usulleri: Meyve konservesi yapılırken iki türlü işlem uygulanabilir. Birincisi, ayıklanarak temizlenen meyveleri konserve yapılacak kavanoza koyup, üzerine kaynatılan şurubu boşaltmak, kavanozun kapağını sıkıca kapatarak, su dolu derin bir tencere içinde kaynatıp, daha uzun ömürlü hale getirmek. Diğer yöntem ise yıkanıp, temizlenen meyveler şekerli şurup içinde kaynatılır ve sıcak sıcak kavanozlara konur.
Derin bir tencerede kaynatılarak uzun ömürlü duruma hale getirilir.

Her iki usulde de kavanozun üzerinde 1-2 cm boşluk bırakılır, daha sonra, temiz bir kaşık veya bıçakla hafif karıştırılıp, kavanozun havası alındıktan sonra kapak sıkı bir şekilde tekrar kapatılır.

Vişne Konservesi Kaynatılması: Şayet konserve normal bir tencere içinde yapılıyorsa, tencereye kavanoz üzerini 5-6 santim geçecek kadar su konur. 1/2 litrelik kavanoz 20-25 dakika, 1 litre kavanoz ise 25-30 dakika boyunca kaynatılır. Kaynama bittikten sonra ocak kapatılır ve tenceredeki su oda sıcaklığına gelene kadar kavanoz su içinde bekletilir. Kavanoz soğuduktan sonra, bir beze yan yatırılarak, sızma olup olmadığı kontrol edilir. Sonrasında ileri ki zamanlarda kullanılmak üzere serin bir yere kaldırılır. Meyve konservesi için koyu, orta veya sulu şurup kullanılabilir. Yoğun bir şurup kıvamı isterseniz 1 ölçek şeker, 1 ölçek su kullanılır.

Vişne Konservesi malzemeleri

  • 1 Kg. Vişne
  • 1,5 su bardağı kadar toz şeker
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)

Vişne Konservesi Nasıl Yapılır?


Vişneler yıkanır ve saplarını alınır. Süzülen vişneler, önceden sıcak bir suyla yıkanan kavanoza konur. Su ve şeker 5 dakika kaynatılır. Şerbeti sıcak olarak kavanoza boşaltın, kavanozda 1,5-2 cm bir boşluk bırakın ve kavanozun ağzını silip, kapağı sıkıca kapatın. İçerisine ızgara konulan tencerede 25-30 dakika kaynatın. Kavanoz tencerede iken, suyun soğumasını bekleyin. Soğuyunca kavanozu alıp, kurulayın ve kontrol edip, serin bir yere kaldırın.
20.01.2024 16:44:54
Vişne Konservesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Vişne Konservesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Vişne Konservesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dondurulmuş Vişne Kompostosu

Dondurulmuş vişne kompostosu, Bir çoğumuz yaz aylarından kış için çeşitli meyve ve sebzeleri kurutur veya derin dondurucuda dondururuz. Örneğin vişne kayısı ...
Devamını Oku

Vişne Ne Zaman Çıkar

Vişne Ne Zaman Çıkar, Vişne temmuz ve ağustos aylarında meyve vermeye başlar. Vişne gülgiller familyasından kiraza benzeyen fakat kirazdan daha ekşili bir me...
Devamını Oku

Vişne Kurusu

Vişne Kurusu; Vişne kurutularak hem çerez olarak tüketilen hem de reçeli, hoşafı ve meyve suyu yapılabilen çok faydalı bir meyvedir. Vişneyi ister yaz m...
Devamını Oku

Vişne Marmelatı

Vişne marmelatı, İlkbaharda çıkan ve hafif mayhoş bir meyve olan vişne, yüksek oranda A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar içerir. Vişne ekşi olması nedeniy...
Devamını Oku

Kuru Vişne

Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken...
Devamını Oku

Kışlık Vişne Kompostosu

Kışlık Vişne Kompostosu, Komposto dondurulmuş meyvelerin aksine oldukça sağlıklı olan ve özellikle kış aylarında oldukça sık tüketilen bir yiyecektir. Kompos...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır, Vişne hem lezzet olarak hem de içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zenginliği açısından günümüzde en ço...
Devamını Oku

Vişne Rengi

Vişne Rengi; rengini vişneden alan kırmızı pembe arası bir renktir. Daha çok koyu pembeye yakındır. Bildiğiniz vişne rengiyle aynıdır. Bütün renklerde olduğu...
Devamını Oku

Vişne Sapı

Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzma...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği

Vişne çekirdeği, vişne ekşi kiraz olarak da bilinmektedir. Gülgiller familyasında kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadında fakat daha ekşi olan bir meyvedi...
Devamını Oku

Vişne Şekerlemesi

Vişne Şekerlemesi; Arkadaşlar yaz aylarımızın sevilerek yenilen meyvelerinden biri de vişnedir. Yazın dayanılmaz sıcağında o mayhoş tadıyla içimizi ferahlata...
Devamını Oku

Kuru Vişne Kompostosu

Kuru vişne kompostosu, kuru vişne kompostosu tarifi yazın topladığımız vişneleri güneşte kuruttuktan sonra kış aylarında yaparak içtiğimiz muhteşem bir lezze...
Devamını Oku

Vişne Yaprağı

Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot...
Devamını Oku

Vişne Sapının Faydaları

Vişne, hafif ekşi tadıyla, sevilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, birçok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca birçok rahatsızlığa iyi geldiğin...
Devamını Oku

Vişne Ağacı Bakımı

Vişne Ağacı Bakımı, Vişne ağacının meyve vermeden önceki süreçte çok güzel çiçekler açması görüntü olarak çok beğenilir. Vişne meyvesinin ekşi olması meyve o...
Devamını Oku

Vişne Sosu

Vişne Sosu, Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi ve yap...
Devamını Oku

Vişne Şurubu

Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiği ...
Devamını Oku

Vişne Çeşitleri

Vişne Çeşitleri, Ülkemizde en çok Anadolu ve Balkanlarda yetişen vişne, Temmuz ayında yetişir. Sağlık açısından her derde deva olan bu meyveyi bol bol tüketm...
Devamını Oku

Yabani Vişne

Yabani Vişne, Yabani vişne, gülgiller familyasına ait, kiraza benzer görüntüde ve tadı kiraz tadından daha ekşimsi olan bir meyve çeşididir. Çeşitli kaynakla...
Devamını Oku

Vişne Kompostosu Konservesi

Vişne Kompostosu Konservesi, Parlak kırmızı rengi ile çok güzel bir görünümü olan vişneye bu rengi antosiyanin isimli bir madde vermektedir. Bu madde vi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024