Dondurulmuş Vişne Kompostosu Birçoğumuz yaz aylarında kış için çeşitli meyve ve sebzeleri kurutarak veya derin dondurucuda muhafaza ederek saklarız. Örneğin, vişne, kayısı, biber ve domates gibi. Bu uygulama, elimizin altında hazır yemek seçenekleri bulundurmak, yazın meyve ve sebzeleri daha uygun fiyata almak ve sağlıklı, hormonsuz gıdalar tüketmek gibi nedenlerle yapılır. Kış aylarında, özellikle soğuk bölgelerde taze meyve ve sebze bulmak zor olabilir ve bulunanlar genellikle seralarda yetiştirilmiş ve çeşitli hormon ilaçları kullanılmış ürünlerdir. Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, yazdan dondurduğumuz vişnelerle komposto yaparak çocuklarımıza meyve suyu olarak içirebiliriz. Bu, hazır aldığımız ve içeriğini dahi göremediğimiz kutu meyve sularından daha sağlıklıdır. Eğer sizin de benimle aynı fikirdeyseniz, gelin birlikte dondurulmuş vişne kompostosunu deneyelim. Dondurulmuş Vişne Kompostosu İçin Gerekli Malzemeler
Dondurulmuş Vişne Kompostosu Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir tencereye 2 litre suyu ve şekeri koyup kaynatıyoruz. Ardından, dondurucudan çıkardığımız vişneleri buzları erimeden suyun altına tutup kaynayan suya ekliyoruz. Vişnelerle birlikte 2-3 dakika kaynattığımız suyu ocaktan indiriyoruz ve içerisine 3-4 adet karanfil atıyoruz. Soğumaya bıraktığımız vişne kompostosunu soğuduktan sonra tadına bakıp damak zevkimize göre ekstra şeker ilave ediyoruz. Eğer bir bardak şeker bile fazla geldiyse şeker miktarını azaltabilir veya su ilave edebilirsiniz. Hazırladığımız dondurulmuş vişne kompostosunu soğuduktan sonra taneleri ile birlikte kaselerde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Dondurulmuş vişne kompostosu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır:
Bu bilgiler ışığında, dondurulmuş vişne kompostosunu daha lezzetli ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |
Ebu Zer
12 Temmuz 2024 CumaNeden vişneleri dondururken çekirdeklerini çıkararak dondurmak daha kolay olur? Bu işlem gerçekten komposto yaparken kullanımı kolaylaştırıyor mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Ebu Zer,
Vişneleri dondururken çekirdeklerini çıkararak dondurmak, hem zamandan tasarruf etmeni sağlar hem de kullanım kolaylığı sunar. Özellikle komposto yaparken vişnelerin çekirdeklerini çıkarmaya çalışmak oldukça zahmetli olabilir. Bu nedenle, vişneleri daha önceden çekirdeksiz bir şekilde dondurduğunda, komposto yaparken direk olarak kullanabilir ve çekirdeklerle uğraşmak zorunda kalmazsın. Ayrıca, çekirdeksiz vişneler daha hızlı şekilde pişer ve tatları daha iyi yayılır. Bu da kompostonun lezzetini olumlu yönde etkiler.
Sevgiler,
[Asistan]