Vişne Reçelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Vişne Reçelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçelli Pasta

Vişne reçelli pasta, farklı lezzetler sevenler için vişne reçeli ile yapılan ve görselliği ön planda olan bir pasta türüdür. Koyu kırmızı vişnelerin tane tane görüntüsü iştahları kabartmaya yeterlidir. Bu pasta için önemli olan, seçilen vişne reçelinin kaliteli ve şekerlenme durumu yaşamamış olmasıdır.

Vişne Reçelli Pasta İçin Gerekli Malzemeler

Kek Hamuru İçin

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin

  • Yarım litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un

Süslemesi İçin

  • 1 küçük kase vişne reçeli

Vişne Reçelli Pasta Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içerisine yumurta, toz şeker, kakao, süt ve sıvı yağ alınarak karıştırılır. Ardından un ve kabartma tozu eklenir. Oluşturulan kek harcı yağlanmış kare fırın tepsisine dağıtılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.

Diğer yandan yarım litre süt, nişasta, un ve vanilya iyice karıştırılarak ocakta kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın içine bir kaşık tereyağı eklenir. Bu, muhallebinin kıvamının daha parlak olmasını sağlayacaktır.

Fırından çıkarılan kekin üzerine muhallebi tamamen dağıtılır. Hazırlanan pasta yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletilir. Soğuduktan sonra vişne reçeli üzerine süslenir ve kare şeklinde dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Vişne Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Ağacı Bakımında Toprak

Vişne Ağacı Bakımında Toprak