Vişne Sapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vişne Sapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, birçok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca birçok rahatsızlığa iyi geldiğini söylemektedirler. Daha öncesine kadar çöpe atılan vişne sapları, aslında faydaları saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne sapının, uygun şartlarda kurutulması gerekir. Vişne sapı, gölge ve havadar bir yerde kurutulmalıdır.


Vişne sapı kurutulma yöntemleri nelerdir?


İstenilen kadar vişne sapını vişneden ayırıp iyice yıkayınız. Daha sonra bir süzgeçte kurumaya bırakınız. Vişne sapları süzülüp kuruduğunda gölge bir yere gazete sermek sureti ile vişne sapları gazetenin üzerine serilir. Tahmini 2-3 gün kurumaya bırakılır. Kurutulmuş sapları cam kavanozda veya bez torbada saklayınız.


Vişne sapının faydaları nelerdir?

  • Vişne sapı, A, C ve E vitaminleri ve çeşitli güçlü antioksidanlar içeren harika bir maddedir. Vişne sapı ayrıca Potasyum, Sodyum, Kalsiyum ve Fosfor mineralleri açısından da zengindir.
  • Diüretik yani idrar söktürücü özelliktedir.
  • Böbrekleri ve mesaneyi temizler.
  • Kabızlığa şifadır.
  • Bedeni güçlendiren bir toniktir.
  • Bağışıklığı düzenler.

Vişne sapı kürü nasıl yapılır?


Vişne sapı, saklama kabından 40-50 adet alınır. Küçük bir tencereye 3 su bardağı su konulur. Vişne sapı, suyun içine atılır ve birlikte kaynatılır. Kaynayan vişne sapı 10-15 dakika kadar ısıtılmaya devam edilir. Hazırlanan bu sudan, günde 3 defa birer bardak içilmesi tavsiye edilir. Çok kısa bir süre içinde faydaları görülmektedir. Ancak sürekli ilaç kullanan hastaların doktorlarına danışıp daha sonra tüketmesi önerilir. Vişne sapı, aynı zamanda ağrılara da iyi gelmektedir. 4 Su bardağı suya 2 tutam vişne sapı atılıp 10-15 dakika kaynatın. Bu suda ayaklarınızı bekletin. Bu ayak ve topuk ağrılarınıza iyi gelecektir.

Vişne Sapı Yorumları

soru

Sabah

03 Ekim 2018 Çarşamba

Kilo verme döneminde vişne sapının kaynatılıp suyunun içilmesinin faydası olduğunu duydum. Ben r tencere dolusu vişne sağını kaynattıktan sonra günde kaç bardak içmeliyim. Vişne sapı suyunu sıcak mı soşuk mu tüketmem gerekir? Buzdolabında muhafaza ederek diğer günlerde de içersem vücudumda aynı etkiyi gösterir mi?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Vişne Çürüğü

Vişne Çürüğü

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişne Ne Zaman Çıkar?

Vişne Ne Zaman Çıkar?

Vişne Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Konsantresi Yapılışı

Vişne Konsantresi Yapılışı

Vişne Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Renginin Kıyafette Kullanımı

Vişne Renginin Kıyafette Kullanımı

Güncel

Vişne Kurusu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kurusu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kompostosu Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kompostosu Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Vişne Kompostosu Yapılışı

Kuru Vişne Kompostosu Yapılışı

Vişne Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Suyu Kaç Kalori?

Vişne Suyu Kaç Kalori?

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6