Vişne Reçeli

Vişne Reçeli

Vişne reçeli, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Reçeli seven herkes için vişne reçelinin yeri ayrıdır. Ağızdaki ekşimsi aroması ve şekerin verdiği tatla mükemmel bir birliktelik oluşturmaktadır. Yazın ömrü kısa bir süre devam eden vişneyle bu şekilde reçel yaparak ömrünü uzatabilirsiniz. Tatlıların vazgeçilmez malzemelerinden biri olan vişneyi bu şekilde kışın bile kullanabilirsiniz. Vişne reçeli yapmak isteyenler mutlaka vişnenin çekirdeklerini ayıklasınlar. Bu sayede çocuklarınız bile reçeli severek yiyecektir. Görünümü diri olan, lezzetli bir reçel hazırlamak isterseniz tarifimizi uygulamanızı öneririz. Şimdi hep birlikte reçeli hazırlamaya başlayalım.

Vişne reçeli için gerekli olan malzemeler
  • 1,5 kg vişne
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 kg toz şeker
Vişne reçeli yapılışı

Tüm malzemelerimizi hazırladıktan sonra reçelimizi yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle vişneleri yıkayarak sularını süzdürün. Şimdi vişnelerin tek tek çekirdeklerini ayıklayın. Reçelin en zor tarafı bu gelebilir. Ancak bunun içinde özel mutfak aletleri bulunmaktadır. Eğer elinizde bunlardan yoksa size bir bıçak yardımcı olabilir. Ayıkladığınız vişneleri tencerenin içine koyun. Ocağın altını kısık olarak açın. Zaten çekirdekleri ayıklanan vişneler kendi suyunu salacaktır. Bu şekilde kaynatmaya devam edin. Kaynayıp, köpürmeye başlayan vişnenin içine toz şekeri ilave edebilirsiniz. Reçeli pişme sırasında fazla karıştırmayın. Bu vişnelerin diriliğini bozabilir. Gerek duydukça yavaş hareketlerle tahta kaşıkla karıştırın.

Reçelin içindeki toz şeker tamamen eriyince, ocağın altını kısarak bir süre daha kaynatın. Fakat bu süreçte dikkatli olmalısınız. Çünkü fazla kaynatırsanız, reçel kıvamını kaybeder. Bu arada oluşan köpükleri de kaşıkla alın. Yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde kaynayan reçelin içine yarım limon suyunu koyun. 2-3 dakika daha kaynatarak, vişne reçelinin altını kapatın.

Reçel bu şekilde tencerenin içinde soğusun. Oda sıcaklığında olduğunda, cam kavanozların içine vişne reçelini paylaştırın. Hemen kavanozların ağzını sıkıca kapatmayın. İyice soğuyunca kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yere kaldırın. Vişne reçelinizi hemen tüketmeye başlayabilirsiniz. Eminiz kışa kadar bir daha vişne reçeli yapacaksınız. Çünkü yaz kış demeden tüketilebilecek bir lezzeti var. Sevdikleriniz kahvaltıda büyük emeklerle hazırladığınız reçeli keyifle tüketecektir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 03.12.2018 19:57:58
Vişne Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Vişne Reçeli Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Vişne Reçeli"
İyi günler. Benim 3 dönümlük arazim var ve içerisinde az da olsa vişne yetişmektedir. Ara sıra sıra onları toplayıp buzdolabına koyuyorum. Ama kısa bir zaman içerisinde bozulup atmak zorunda kalıyorum. Ben bunu marketlerden alınan vişne reçeli gibi yapabilmek için tam olarak nasıl bir hazırlık süreci oluşturmam gerekir?
İstemihan . 04.10.2018 12:27:29
CEVAP YAZ
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Dondurulmuş vişne kompostosu, Bir çoğumuz yaz aylarından kış için çeşitli meyve ve sebzeleri kurutur veya derin dondurucuda dondururuz. Örneğin vişne kayısı biber domates gibi. Bir çoğumuz elimizin altında hazır yemek seçeneği olsun diye bir çoğumuz ...
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Ne Zaman Çıkar, Vişne temmuz ve ağustos aylarında meyve vermeye başlar. Vişne gülgiller familyasından kiraza benzeyen fakat kirazdan daha ekşili bir meyvedir. Olgunlaşan vişneler siyaha yakın bir renk alır ve tatlanmaya başlar. Reçeli, hoşaf...
Vişne Kurusu
Vişne Kurusu
Vişne Kurusu; Vişne kurutularak hem çerez olarak tüketilen hem de reçeli, hoşafı ve meyve suyu yapılabilen çok faydalı bir meyvedir. Vişneyi ister yaz meyvisiminde temiz bir bez üzerinde isterseniz de tepsilere dizilerek ya güneşte yada fırına ata...
Vişne Marmelatı
Vişne Marmelatı
Vişne marmelatı, İlkbaharda çıkan ve hafif mayhoş bir meyve olan vişne, yüksek oranda A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar içerir. Vişne ekşi olması nedeniyle genellikle taze olarak tüketilmeyen bir meyvedir. Oldukça faydalı olan vişne, meyve suyu, ...
Kuru Vişne
Kuru Vişne
Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken yıkanır saplarından ayıklanır ve tepsilere dizilerek kurutulur. Kış aylarında televizyon kar...
Kışlık Vişne Kompostosu
Kışlık Vişne Kompostosu
Kışlık Vişne Kompostosu, Komposto dondurulmuş meyvelerin aksine oldukça sağlıklı olan ve özellikle kış aylarında oldukça sık tüketilen bir yiyecektir. Kompostonun saymakla bitmeyecek çeşitlerinden biride vişnedir. Kiraza benzeyen ancak kirazdan renk ...
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır, Vişne, hem lezzet olarak hemde içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zenginliği açısından günümüzde en çok tüketilen meyveler arasında bulunmaktadır. Kullanım yerleri açısından geniz bir yelpazeye sahip ...
Vişne Rengi
Vişne Rengi
Vişne Rengi; rengini vişneden alan kırmızı pembe arası bir renktir. Daha çok koyu pembeye yakındır. Bildiğiniz vişne rengiyle aynıdır. Bütün renklerde olduğu gibi vişne rengininde kombini yapılarak kullanılır. Daha çok krem, beyaz gibi açık renklerle...
Vişne Sapı
Vişne Sapı
Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, bir çok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca bir çok rahatsızlığa iyi geldiğini...
Vişne Çekirdeği
Vişne Çekirdeği
Vişne çekirdeği, vişne ekşi kiraz olarak da bilinmektedir. Gülgiller familyasında kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadında fakat daha ekşi olan bir meyvedir. Vişnenin saymakla bitmeyeceği faydaları bulunmaktadır. Tam bir mineral ve vitamin deposu olan v...
Vişne Şekerlemesi
Vişne Şekerlemesi
Vişne Şekerlemesi; Arkadaşlar yaz aylarımızın sevilerek yenilen meyvelerinden biri de vişnedir. Yazın dayanılmaz sıcağında o mayhoş tadıyla içimizi ferahlatarak serinlik verir. Hele birazda buzdolabında bekletirseniz yemesine doyamazsınız. Vişneyi ya...
Kuru Vişne Kompostosu
Kuru Vişne Kompostosu
Kuru vişne kompostosu, kuru vişne kompostosu tarifi yazın topladığımız vişneleri güneşte kuruttuktan sonra kış aylarında yaparak içtiğimiz muhteşem bir lezzeti olan bir tür içecek tarifidir. Özellikle ramazan ayında oldukça fazla tüketilen kuru vişn...

 

Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Kışlık Vişne Kompostosu
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır
Vişne Rengi
Vişne Sapı
Vişne Çekirdeği
Vişne Şekerlemesi
Kuru Vişne Kompostosu
Vişne Yaprağı
Vişne Sapının Faydaları
Vişne Konservesi
Vişne Ağacı Bakımı
Vişne Sosu
Vişne Şurubu
Vişne Çeşitleri
Yabani Vişne
Vişne Kompostosu Konservesi
Vişne Pekmezi
Vişne Sulu Tatlı
Vişne Ağacı
Vişne Kaç Kalori
Vişne Konsantresi
Evde Vişne Suyu Yapımı
Dondurulmuş Vişne
Vişne
Vişne Ağacı Budaması
Popüler İçerik
Vişne Yaprağı
Vişne Yaprağı
Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot...
Vişne Sapının Faydaları
Vişne Sapının Faydaları
Vişne, hafif ekşi tadıyla, sevilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, bir çok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca bir çok rahatsızlığa iyi geld...
Vişne Konservesi
Vişne Konservesi
Vişne Konservesi, Evde konserve yapılmak istendiğinde bunun için kullanılan en uygun kaplar cam kavanozlardır. Hemen hemen tüm marketlerde değişik b...
Vişne Ağacı Bakımı
Vişne Ağacı Bakımı
Vişne Ağacı Bakımı, Vişne ağacının meyve vermeden önceki süreçte çok güzel çiçekler açması görüntü olarak çok beğenilir. Vişne meyvesinin ekşi olması ...
Vişne Sosu
Vişne Sosu
Vişne Sosu, Türkiye de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi...
Vişne Şurubu
Vişne Şurubu
Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiğ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019