Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli

Vişne reçeli, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Reçel seven herkes için vişne reçelinin yeri ayrıdır. Ağızdaki ekşimsi aroması ve şekerin verdiği tatla mükemmel bir birliktelik oluşturmaktadır. Yazın ömrü kısa bir süre devam eden vişneyle bu şekilde reçel yaparak ömrünü uzatabilirsiniz. Tatlıların vazgeçilmez malzemelerinden biri olan vişneyi bu şekilde kışın bile kullanabilirsiniz. Vişne reçeli yapmak isteyenler mutlaka vişnenin çekirdeklerini ayıklasınlar. Bu sayede çocuklarınız bile reçeli severek yiyecektir. Görünümü diri olan, lezzetli bir reçel hazırlamak isterseniz tarifimizi uygulamanızı öneririz. Şimdi hep birlikte reçeli hazırlamaya başlayalım.

Vişne Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 kg vişne
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 kg toz şeker

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Tüm malzemelerimizi hazırladıktan sonra reçelimizi yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle vişneleri yıkayarak sularını süzdürün. Şimdi vişnelerin tek tek çekirdeklerini ayıklayın. Reçelin en zor tarafı bu gelebilir. Ancak bunun için özel mutfak aletleri bulunmaktadır. Eğer elinizde bunlardan yoksa size bir bıçak yardımcı olabilir. Ayıkladığınız vişneleri tencerenin içine koyun. Ocağın altını kısık olarak açın. Zaten çekirdekleri ayıklanan vişneler kendi suyunu salacaktır. Bu şekilde kaynatmaya devam edin. Kaynayıp, köpürmeye başlayan vişnenin içine toz şekeri ilave edebilirsiniz. Reçeli pişme sırasında fazla karıştırmayın. Bu vişnelerin diriliğini bozabilir. Gerek duydukça yavaş hareketlerle tahta kaşıkla karıştırın.

Reçelin içindeki toz şeker tamamen eriyince, ocağın altını kısarak bir süre daha kaynatın. Fakat bu süreçte dikkatli olmalısınız. Çünkü fazla kaynatırsanız, reçel kıvamını kaybeder. Bu arada oluşan köpükleri de kaşıkla alın. Yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde kaynayan reçelin içine yarım limon suyunu koyun. 2-3 dakika daha kaynatarak, vişne reçelinin altını kapatın.

Reçel bu şekilde tencerenin içinde soğusun. Oda sıcaklığında olduğunda, cam kavanozların içine vişne reçelini paylaştırın. Hemen kavanozların ağzını sıkıca kapatmayın. İyice soğuyunca kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yere kaldırın. Vişne reçelinizi hemen tüketmeye başlayabilirsiniz. Eminiz kışa kadar bir daha vişne reçeli yapacaksınız. Çünkü yaz kış demeden tüketilebilecek bir lezzeti var. Sevdikleriniz kahvaltıda büyük emeklerle hazırladığınız reçeli keyifle tüketecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişne Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vişne Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vişne Faydaları Nelerdir?

Vişne Faydaları Nelerdir?

Vişne Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Vişne Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Vişne Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Vişne Suyu Yapımı

Evde Vişne Suyu Yapımı