Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Evde Vişne Reçeli Yapımı

Evde Vişne Reçeli Yapımı

Evde Vişne Reçeli Yapımı, Konusuna başlamadan önce vişne reçeli ve vişne hakkında biraz bilgi verelim isterseniz. Vişne kiraza benzeyen kirazla aynı özellikleri taşıdığı halde kirazdan biraz daha ekşi bir meyvedir. Vişne tam bir mineral ve vitamin deposudur. Vişne A ve C vitaminleri ile potasyum, sodyum, fosfor ve kalsiyum mineralleri ile oldukça besleyicidir. Vişnenin faydaları saymakla bitmez biz burada birkaç faydasından söz edelim. Mideyi kuvvetlendirir, vücuda zindelik verir, mikrop öldürücü özelliği ile ateş düşürücüdür, ishali keser, öksürüğe iyi gelir. Vişnenin sadece kendisi kullanılmaz vişnenin sapları idrar söktürücü vişnenin kabukları çay gibi demlenirse ateş düşürücü özelliği de vardır. Vişne ve kirazın içinde hem iltihap giderici hem hormon dengesini düzenleyici biyoaktif bileşikler bulunur. Antosiyaninler Aspirin, Naproksen, türü ilaçların tesirlerine sahiptir. Burada sadece birkaç faydasından söz ettik ama faydaları pek çoktur. Bu kadar faydalı meyvenin reçelini de yapmadan olmaz elbet. Evde vişne reçeli yapımını tarif edelim bugün sizlere.

Evde Vişne Reçeli Yapımı İçin Malzemeleri

  • 1 Kilogram şeker.
  • 1 Kilogram vişne.
  • Yarım limon suyu.

Vişne reçeli yapılması


Vişnelerin sap kısımları çıkarılarak iyice yıkanır. Çekirdekli veya çekirdeksiz de yapılabilen vişne reçeli eğer çekirdeksiz yapacaksanız çekirdekleri bir çekirdek çıkarma aparatı ile çıkarılır. Tencereye bir Kat vişne bir kat şeker olmak üzere konur bir gece bekletilir. Ertesi sabah suyunu bırakan vişneyi ocağın üzerine alın reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. İndirmeye yakın yarım limon suyunu da ekleyin bir taşım daha kaynatın. Ocaktan indirdiğiniz reçeli ılıyıncaya kadar bekleyin. Ilık bir vaziyete gelince kavanozlara paylaştırın. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus Reçelin rengi ve koyuluğu tuttuğunda ocaktan alınarak soğuk su dolu bir kabın içine tenceremizi koyup soğutmalıyız. Eğer soğuk suya oturtmazsanız rengi koyulaşır eğer soğu su içerisine oturtup soğutma yapılırsa rengi aynı kalacaktır. Bu sağlık deposu reçelin yapımı oldukça kolaydır ve kış günleri sofralarının vazgeçilmez tatlarından birisidir. Leziz tatların dünyanızdan hiç eksik olmaması dileğimizle.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 21.01.2024 03:17:03
Evde Vişne Reçeli Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Evde Vişne Reçeli Yapımı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Evde Vişne Reçeli Yapımı"
Ben birçok kişide vişne reçeli yapıldığını gördüm ama bazıları çekirdekleri tek tek çıkararak yapıyordu. Kimisi de çekirdekleri çıkarmadan vişne reçeli yapıyordu. Bunlardan hangileri en uzun ömürlü olur. Ona göre bende bu uygulama ile birlikte reçel yapmayı düşünüyorum.
İlgi . 25.08.2018
CEVAP YAZ
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Dondurulmuş vişne kompostosu, Bir çoğumuz yaz aylarından kış için çeşitli meyve ve sebzeleri kurutur veya derin dondurucuda dondururuz. Örneğin vişne kayısı biber domates gibi. Bir çoğumuz elimizin altında hazır yemek seçeneği olsun diye bir çoğumuz ...
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Ne Zaman Çıkar, Vişne temmuz ve ağustos aylarında meyve vermeye başlar. Vişne gülgiller familyasından kiraza benzeyen fakat kirazdan daha ekşili bir meyvedir. Olgunlaşan vişneler siyaha yakın bir renk alır ve tatlanmaya başlar. Reçeli, hoşaf ko...
Vişne Kurusu
Vişne Kurusu
Vişne Kurusu; Vişne kurutularak hem çerez olarak tüketilen hem de reçeli, hoşafı ve meyve suyu yapılabilen çok faydalı bir meyvedir. Vişneyi ister yaz meyvisiminde temiz bir bez üzerinde isterseniz de tepsilere dizilerek ya güneşte ya da fırına atara...
Vişne Marmelatı
Vişne Marmelatı
Vişne marmelatı, İlkbaharda çıkan ve hafif mayhoş bir meyve olan vişne, yüksek oranda A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar içerir. Vişne ekşi olması nedeniyle genellikle taze olarak tüketilmeyen bir meyvedir. Oldukça faydalı olan vişne, meyve suyu, ...
Kuru Vişne
Kuru Vişne
Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken yıkanır saplarından ayıklanır ve tepsilere dizilerek kurutulur. Kış aylarında televizyon kar...
Kışlık Vişne Kompostosu
Kışlık Vişne Kompostosu
Kışlık Vişne Kompostosu, Komposto dondurulmuş meyvelerin aksine oldukça sağlıklı olan ve özellikle kış aylarında oldukça sık tüketilen bir yiyecektir. Kompostonun saymakla bitmeyecek çeşitlerinden biri de vişnedir. Kiraza benzeyen ancak kirazdan renk...
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır, Vişne hem lezzet olarak hem de içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zenginliği açısından günümüzde en çok tüketilen meyveler arasında bulunmaktadır. Kullanım yerleri açısından geniz bir yelpazeye sahip ...
Vişne Rengi
Vişne Rengi
Vişne Rengi; rengini vişneden alan kırmızı pembe arası bir renktir. Daha çok koyu pembeye yakındır. Bildiğiniz vişne rengiyle aynıdır. Bütün renklerde olduğu gibi vişne rengininde kombini yapılarak kullanılır. Daha çok krem, beyaz gibi açık renklerle...
Vişne Sapı
Vişne Sapı
Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, birçok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca birçok rahatsızlığa iyi geldiğini söyl...
Vişne Çekirdeği
Vişne Çekirdeği
Vişne çekirdeği, vişne ekşi kiraz olarak da bilinmektedir. Gülgiller familyasında kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadında fakat daha ekşi olan bir meyvedir. Vişnenin saymakla bitmeyeceği faydaları bulunmaktadır. Tam bir mineral ve vitamin deposu olan v...
Vişne Şekerlemesi
Vişne Şekerlemesi
Vişne Şekerlemesi; Arkadaşlar yaz aylarımızın sevilerek yenilen meyvelerinden biri de vişnedir. Yazın dayanılmaz sıcağında o mayhoş tadıyla içimizi ferahlatarak serinlik verir. Hele birazda buzdolabında bekletirseniz yemesine doyamazsınız. Vişneyi ya...
Kuru Vişne Kompostosu
Kuru Vişne Kompostosu
Kuru vişne kompostosu, kuru vişne kompostosu tarifi yazın topladığımız vişneleri güneşte kuruttuktan sonra kış aylarında yaparak içtiğimiz muhteşem bir lezzeti olan bir tür içecek tarifidir. Özellikle ramazan ayında oldukça fazla tüketilen kuru vişne...

 

Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Kışlık Vişne Kompostosu
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır
Vişne Rengi
Vişne Sapı
Vişne Çekirdeği
Vişne Şekerlemesi
Kuru Vişne Kompostosu
Vişne Yaprağı
Vişne Sapının Faydaları
Vişne Konservesi
Vişne Ağacı Bakımı
Vişne Sosu
Vişne Şurubu
Vişne Çeşitleri
Yabani Vişne
Vişne Kompostosu Konservesi
Vişne Pekmezi
Vişne Sulu Tatlı
Vişne Ağacı
Vişne Kaç Kalori?
Vişne Konsantresi
Evde Vişne Suyu Yapımı
Dondurulmuş Vişne
Vişne
Vişne Ağacı Budaması
Popüler İçerik
Vişne Yaprağı
Vişne Yaprağı
Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot...
Vişne Sapının Faydaları
Vişne Sapının Faydaları
Vişne, hafif ekşi tadıyla, sevilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, bir çok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca bir çok rahatsızlığa iyi geld...
Vişne Konservesi
Vişne Konservesi
Vişne Konservesi, Evde konserve yapılmak istendiğinde bunun için kullanılan en uygun kaplar cam kavanozlardır. Hemen hemen tüm marketlerde değişik b...
Vişne Ağacı Bakımı
Vişne Ağacı Bakımı
Vişne Ağacı Bakımı, Vişne ağacının meyve vermeden önceki süreçte çok güzel çiçekler açması görüntü olarak çok beğenilir. Vişne meyvesinin ekşi olması ...
Vişne Sosu
Vişne Sosu
Vişne Sosu, Türkiye de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi...
Vişne Şurubu
Vişne Şurubu
Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiğ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024