Vişne Şurubu Vişne, ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek bir meyvedir. İçerdiği vitamin, mineral, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, sodyum, çinko ve potasyum yönünden zengin olduğu için koruyucu ve besleyici özelliklere sahiptir. Güçlü bir antioksidan olan vişne, vücuda hücre yenileme özelliği kazandırmakta ve bu sebepten ötürü kanser gibi hastalıklar için de önemli bir besin kaynağıdır. Ayrıca, vişne içeriğindeki besin değerleri sayesinde kolesterolü ve şekeri düşürme özelliğine de sahiptir. Vişne, antibiyotik etkisi ile doğal bir ağrı kesici olarak acıları hafifletme yeteneğine sahiptir. Vişne tüketimi, uyku düzensizliğine karşı faydalıdır ve uyku düzenini sağlar. Ateşli hastalıklara karşı da etkili olan vişne, özellikle hassas bünyeye sahip çocuklar için oldukça yararlıdır. Hem lezzeti hem de yüksek besin değeri sayesinde vişne, meyve olarak yenilmesinin yanı sıra şurup olarak da kullanılabilir. Vişne şurubu, vişnenin tüm faydalarını içeren ve farklı bir lezzet sunan bir içecektir. Şimdi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz vişne şurubunun yapımına bir göz atalım: Vişne Şurubu için Gerekli Malzemeler
Vişne Şurubu Nasıl Yapılır? Öncelikle vişneler ayıklanarak bol su ile yıkanır ve sapları temizlenir. Bir tencereye yıkanıp süzülen vişneler konulur. Vişneler tencereye konulduktan sonra üzerine 1 kilo toz şeker dökülür ve bir gün süreyle bekletilir. Bir gün bekletilen vişneler, bekleme süresi bittikten sonra üzerine 1 buçuk litre su eklenir. Su eklendikten sonra tencere ocağa konulur ve kaynamaya bırakılır. Ocağın altı kısık ateşe getirilir ve kaynamaya başladığında ocağın altı kısılır. Yarım saat boyunca kaynatılan vişneler, kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Daha yoğun ve lezzetli bir kıvam elde etmek için tencere üzerine bir tülbent örtülür ve bir gün süreyle güneş alan bir yerde bekletilir. Bekleme süresi bittikten sonra bir süzgeç yardımıyla vişneler süzülerek çekirdeklerinden ayrılır. Elde edilen şurup, bir cam şişeye veya kavanoza konularak buzdolabında muhafaza edilir. İçmek istediğinizde, bir bardağın yarısı kadar vişne şurubu ve diğer yarısına su ekleyerek servis edebilirsiniz. Sıcak yaz aylarında bu şurubu buz ekleyerek daha serinletici hale getirebilirsiniz. İşte lezzetli, besleyici ve oldukça sağlıklı olan bu şurubu evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yapay meyve sularının yanı sıra evde yapılan doğal bir meyve suyu olarak kullanabileceğiniz bu şurubu gönül rahatlığıyla içebilir ve çocuklarınıza da verebilirsiniz. Buzdolabınızda sürekli bulunduracağınız bu vişne şurubu, misafirleriniz için de enfes bir ikram olabilir. Evinizde bu eşsiz lezzeti hazırlayarak her zaman severek içebileceğiniz bir meyve suyu elde edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Leyla Nur
14 Nisan 2024 PazarMerhaba reçelin her türlüsünü seviyorum özellikle vişne ve şeftali reçelini çocuklarım da çok seviyor. Yaz günleri misafire ve özellikle çocuklarıma soğuk zararsız meşrubat ikram etmek istiyorum ve limonata yapıyorum. Vişne reçelini sulandırıp vişne şurubu yapabilir miyim? Tadı nasıl olur acaba?
Cevap yazAdmin
14 Nisan 2024 PazarMerhaba, vişne reçelinden vişne şurubu yapmak harika bir fikir! Reçeli sulandırıp şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Tadı çok güzel olacaktır, hem de çocuklarınız bu doğal meşrubatı çok seveceklerdir. Afiyet olsun!