Vişne Şurubu

Vişne Şurubu

Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiği vitamin, mineral, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, sodyum, çinko mineralleri ve potasyum yönünden zengin olduğu için koruyucu ve besin değerinin yüksekliği ile oldukça faydalıdır. Güçlü bir antioksidan özelliği bulunan vişne vücuda hücre yenileme özelliği kazandırmaktadır ve bu sebepten de kanser gibi hastalıklar için de bulunmaz bir besin kaynağıdır. Vişne içerdiği besin değerleri sayesinde kolesterolü ve şekeri de düşürme özelliğine sahiptir. Vişne içerdiği antibiyotik etkisi ile de doğal bir ağrı kesici yani acıları hafifletme özelliği vardır. Vişne tüketerek uyku düzensizliğine karşı oldukça yararlıdır ve uyku düzenini sağlar. Ayrıca vişne sayesin de ateşli hastalıklara karşı da oldukça faydalıdır. Özellikle hassas bünyeye sahip olan çocuklar içinde çokça tüketilmesi onlar için oldukça faydalı olmaktadır. Hem lezzet yönüyle ağızlarda enfes bir tat bırakan hemde besin değerinin yüksekliği ve besleyici değerler sayesinde faydalı olan vişne meyve olarak yenilmesinin yanı sıra şurup olarak da kullanılır. Vişne şurubu oldukça farklı bir lezzet olmasının yanı sıra vişnenin verdiği faydaları bu şekilde de tüketilebilir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz vişne şurubunun yapımına beraber bakalım;

Vişne şurubu için gerekli olan malzeme listesi;
  • 1 kilo vişne
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 buçuk litre su
Vişne şurubunun yapılışı; öncelikle vişneler ayıklanarak bol su ile yıkanır ve vişnelerin sapları temizlenir. Bir tencere içerisine yıkanıp süzülen vişneler konulur. Vişne tencereye koyulduktan sonra 1 kilo toz şeker vişnelerin üstüne dökülür ve bir gün süreyle bekletilir. Bir gün bekletilen vişneler bekleme süresi bittikten sonra tencerenin üzerine 1 buçuk litre su konulur. Üzerine su konulduktan sonra ocağın üzerine konulur ve kaynamaya bırakılır. Ocağın altı kısık ateşte bırakılır ve kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır. Yarım saat boyunca kaynamaya bırakılan vişneler kaynamaya başlayınca ocaktan indirilir. Ocaktan indirildikten sonra soğumaya bırakılır. Daha yoğun ve lezzetli bir kıvam elde edilmesi için tencerenin üzerine bir tülbent geçirilir ve bir gün süreyle güneş alan bir yerde bırakılmalıdır. Bekleme süresi bittikten sonra bir süzgeç yardımı ile vişneler süzülür çekirdeklerinden ayrılır. Bir kabın içerisine şurubu alınarak ayrılır. El de edilen şurubu bir cam şişeye ve ya kavanoza konularak buzdolabında muhafaza edilebilir. İçilmek istenildiği zamanda bir bardağın yarısı kadar vişne şurubu ve diğer yarısına su konularak servis edilebilir. Ayrıca sıcak yaz aylarında vazgeçilmez bir içecek olarak kullanılabilir ve buzda eklenerek servisi daha serinletici hale gelebilir. İşte lezzetli besleyici ve oldukça sağlıklı olan bu içeceği evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yapay meyve sularının yanı sıra evde yapılan doğa bir meyve suyu olarak kullanabileceğiniz bu şurubu gönül rahatlığı ile içebilir çocuklarınıza da rahatlıkla verebilirsiniz. Buzdolabınızda devamlı bulunduracağınız bu vişne şurubu misafirleriniz için kullanabileceğiniz bu enfes lezzeti pratik bir şekilde hazırlayıp ikram olarak kullanabilirsiniz. Sizde evinizde bu eşsiz lezzeti hazırlayarak her zaman severek içebileceğiniz bir meyve suyu elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
Son Güncelleme : 05.12.2018 00:00:30
Vişne Şurubu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Vişne Şurubu Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Vişne Şurubu"
Merhaba reçelin her türlüsünü seviyorum özellikle vişne ve şeftali reçelini çocuklarım da çok seviyor. Yaz günleri misafire ve özellikle çocuklarıma soğuk zararsız meşrubat ikram etmek istiyorum ve limonata yapıyorum. Vişne reçelini sulandırıp vişne şurubu yapabilir miyim? Tadı nasıl olur acaba?
Leyla Nur . 01.10.2018 11:39:11
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Dondurulmuş vişne kompostosu, Bir çoğumuz yaz aylarından kış için çeşitli meyve ve sebzeleri kurutur veya derin dondurucuda dondururuz. Örneğin vişne kayısı biber domates gibi. Bir çoğumuz elimizin altında hazır yemek seçeneği olsun diye bir çoğumuz ...
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Ne Zaman Çıkar, Vişne temmuz ve ağustos aylarında meyve vermeye başlar. Vişne gülgiller familyasından kiraza benzeyen fakat kirazdan daha ekşili bir meyvedir. Olgunlaşan vişneler siyaha yakın bir renk alır ve tatlanmaya başlar. Reçeli, hoşaf...
Vişne Kurusu
Vişne Kurusu
Vişne Kurusu; Vişne kurutularak hem çerez olarak tüketilen hem de reçeli, hoşafı ve meyve suyu yapılabilen çok faydalı bir meyvedir. Vişneyi ister yaz meyvisiminde temiz bir bez üzerinde isterseniz de tepsilere dizilerek ya güneşte yada fırına ata...
Vişne Marmelatı
Vişne Marmelatı
Vişne marmelatı, İlkbaharda çıkan ve hafif mayhoş bir meyve olan vişne, yüksek oranda A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar içerir. Vişne ekşi olması nedeniyle genellikle taze olarak tüketilmeyen bir meyvedir. Oldukça faydalı olan vişne, meyve suyu, ...
Kuru Vişne
Kuru Vişne
Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken yıkanır saplarından ayıklanır ve tepsilere dizilerek kurutulur. Kış aylarında televizyon kar...
Kışlık Vişne Kompostosu
Kışlık Vişne Kompostosu
Kışlık Vişne Kompostosu, Komposto dondurulmuş meyvelerin aksine oldukça sağlıklı olan ve özellikle kış aylarında oldukça sık tüketilen bir yiyecektir. Kompostonun saymakla bitmeyecek çeşitlerinden biride vişnedir. Kiraza benzeyen ancak kirazdan renk ...
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır, Vişne, hem lezzet olarak hemde içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zenginliği açısından günümüzde en çok tüketilen meyveler arasında bulunmaktadır. Kullanım yerleri açısından geniz bir yelpazeye sahip ...
Vişne Rengi
Vişne Rengi
Vişne Rengi; rengini vişneden alan kırmızı pembe arası bir renktir. Daha çok koyu pembeye yakındır. Bildiğiniz vişne rengiyle aynıdır. Bütün renklerde olduğu gibi vişne rengininde kombini yapılarak kullanılır. Daha çok krem, beyaz gibi açık renklerle...
Vişne Sapı
Vişne Sapı
Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, bir çok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca bir çok rahatsızlığa iyi geldiğini...
Vişne Çekirdeği
Vişne Çekirdeği
Vişne çekirdeği, vişne ekşi kiraz olarak da bilinmektedir. Gülgiller familyasında kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadında fakat daha ekşi olan bir meyvedir. Vişnenin saymakla bitmeyeceği faydaları bulunmaktadır. Tam bir mineral ve vitamin deposu olan v...
Vişne Şekerlemesi
Vişne Şekerlemesi
Vişne Şekerlemesi; Arkadaşlar yaz aylarımızın sevilerek yenilen meyvelerinden biri de vişnedir. Yazın dayanılmaz sıcağında o mayhoş tadıyla içimizi ferahlatarak serinlik verir. Hele birazda buzdolabında bekletirseniz yemesine doyamazsınız. Vişneyi ya...
Kuru Vişne Kompostosu
Kuru Vişne Kompostosu
Kuru vişne kompostosu, kuru vişne kompostosu tarifi yazın topladığımız vişneleri güneşte kuruttuktan sonra kış aylarında yaparak içtiğimiz muhteşem bir lezzeti olan bir tür içecek tarifidir. Özellikle ramazan ayında oldukça fazla tüketilen kuru vişn...

 

Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Kışlık Vişne Kompostosu
Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır
Vişne Rengi
Vişne Sapı
Vişne Çekirdeği
Vişne Şekerlemesi
Kuru Vişne Kompostosu
Vişne Yaprağı
Vişne Sapının Faydaları
Vişne Konservesi
Vişne Ağacı Bakımı
Vişne Sosu
Vişne Şurubu
Vişne Çeşitleri
Yabani Vişne
Vişne Kompostosu Konservesi
Vişne Pekmezi
Vişne Sulu Tatlı
Vişne Ağacı
Vişne Kaç Kalori
Vişne Konsantresi
Evde Vişne Suyu Yapımı
Dondurulmuş Vişne
Vişne
Vişne Ağacı Budaması
Popüler İçerik
Vişne Yaprağı
Vişne Yaprağı
Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot...
Vişne Sapının Faydaları
Vişne Sapının Faydaları
Vişne, hafif ekşi tadıyla, sevilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, bir çok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca bir çok rahatsızlığa iyi geld...
Vişne Konservesi
Vişne Konservesi
Vişne Konservesi, Evde konserve yapılmak istendiğinde bunun için kullanılan en uygun kaplar cam kavanozlardır. Hemen hemen tüm marketlerde değişik b...
Vişne Ağacı Bakımı
Vişne Ağacı Bakımı
Vişne Ağacı Bakımı, Vişne ağacının meyve vermeden önceki süreçte çok güzel çiçekler açması görüntü olarak çok beğenilir. Vişne meyvesinin ekşi olması ...
Vişne Sosu
Vişne Sosu
Vişne Sosu, Türkiye de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi...
Vişne Çeşitleri
Vişne Çeşitleri
Vişne Çeşitleri, Ülkemizde en çok Anadolu ve Balkanlarda yetişen vişne, Temmuz ayında yetişir. Sağlık açısından her derde deva olan bu meyveyi bol bol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019