Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiği vitamin, mineral, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, sodyum, çinko mineralleri ve potasyum yönünden zengin olduğu için koruyucu ve besin değerinin yüksekliği ile oldukça faydalıdır. Güçlü bir antioksidan özelliği bulunan
vişne vücuda hücre yenileme özelliği kazandırmaktadır ve bu sebepten de kanser gibi hastalıklar için de bulunmaz bir besin kaynağıdır.
Vişne içerdiği besin değerleri sayesinde kolesterolü ve şekeri de düşürme özelliğine sahiptir. Vişne içerdiği antibiyotik etkisi ile de doğal bir ağrı kesici yani acıları hafifletme özelliği vardır. Vişne tüketerek uyku düzensizliğine karşı oldukça yararlıdır ve uyku düzenini sağlar. Ayrıca
vişne sayesinde ateşli hastalıklara karşı da oldukça faydalıdır. Özellikle hassas bünyeye sahip olan çocuklar içinde çokça tüketilmesi onlar için oldukça faydalı olmaktadır. Hem lezzet yönüyle ağızlarda enfes bir tat bırakan hem de besin değerinin yüksekliği ve besleyici değerler sayesinde faydalı olan vişne meyve olarak yenilmesinin yanı sıra şurup olarak da kullanılır. Vişne şurubu oldukça farklı bir lezzet olmasının yanı sıra vişnenin verdiği faydaları bu şekilde de tüketilebilir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz vişne şurubunun yapımına beraber bakalım;