Vişne Şurubu

Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiği vitamin, mineral, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, sodyum, çinko mineralleri ve potasyum yönünden zengin olduğu için koruyucu ve besin değerinin yüksekliği ile oldukça faydalıdır. Güçlü bir antioksidan özelliği bulunan vişne vücuda hücre yenileme özelliği kazandırmaktadır ve bu sebepten de kanser gibi hastalıklar için de bulunmaz bir besin kaynağıdır.
Vişne içerdiği besin değerleri sayesinde kolesterolü ve şekeri de düşürme özelliğine sahiptir. Vişne içerdiği antibiyotik etkisi ile de doğal bir ağrı kesici yani acıları hafifletme özelliği vardır. Vişne tüketerek uyku düzensizliğine karşı oldukça yararlıdır ve uyku düzenini sağlar. Ayrıca vişne sayesinde ateşli hastalıklara karşı da oldukça faydalıdır. Özellikle hassas bünyeye sahip olan çocuklar içinde çokça tüketilmesi onlar için oldukça faydalı olmaktadır. Hem lezzet yönüyle ağızlarda enfes bir tat bırakan hem de besin değerinin yüksekliği ve besleyici değerler sayesinde faydalı olan vişne meyve olarak yenilmesinin yanı sıra şurup olarak da kullanılır. Vişne şurubu oldukça farklı bir lezzet olmasının yanı sıra vişnenin verdiği faydaları bu şekilde de tüketilebilir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz vişne şurubunun yapımına beraber bakalım;

Vişne şurubu için gerekli olan malzemeleri

  • 1 kilo vişne
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 buçuk litre su

Vişne şurubu nasıl yapılır?


Öncelikle vişneler ayıklanarak bol su ile yıkanır ve vişnelerin sapları temizlenir.
Bir tencere içerisine yıkanıp süzülen vişneler konulur. Vişne tencereye koyulduktan sonra 1 kilo toz şeker vişnelerin üstüne dökülür ve bir gün süreyle bekletilir. Bir gün bekletilen vişneler bekleme süresi bittikten sonra tencerenin üzerine 1 buçuk litre su konulur. Üzerine su konulduktan sonra ocağın üzerine konulur ve kaynamaya bırakılır. Ocağın altı kısık ateşte bırakılır ve kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır. Yarım saat boyunca kaynamaya bırakılan vişneler kaynamaya başlayınca ocaktan indirilir. Ocaktan indirildikten sonra soğumaya bırakılır. Daha yoğun ve lezzetli bir kıvam elde edilmesi için tencerenin üzerine bir tülbent geçirilir ve bir gün süreyle güneş alan bir yerde bırakılmalıdır. Bekleme süresi bittikten sonra bir süzgeç yardımı ile vişneler süzülür çekirdeklerinden ayrılır. Bir kabın içerisine şurubu alınarak ayrılır. El de edilen şurubu bir cam şişeye veya kavanoza konularak buzdolabında muhafaza edilebilir. İçilmek istenildiği zamanda bir bardağın yarısı kadar vişne şurubu ve diğer yarısına su konularak servis edilebilir. Ayrıca sıcak yaz aylarında vazgeçilmez bir içecek olarak kullanılabilir ve buzda eklenerek servisi daha serinletici hale gelebilir. İşte lezzetli besleyici ve oldukça sağlıklı olan bu içeceği evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yapay meyve sularının yanı sıra evde yapılan doğa bir meyve suyu olarak kullanabileceğiniz bu şurubu gönül rahatlığı ile içebilir çocuklarınıza da rahatlıkla verebilirsiniz. Buzdolabınızda devamlı bulunduracağınız bu vişne şurubu misafirleriniz için kullanabileceğiniz bu enfes lezzeti pratik bir şekilde hazırlayıp ikram olarak kullanabilirsiniz. Sizde evinizde bu eşsiz lezzeti hazırlayarak her zaman severek içebileceğiniz bir meyve suyu elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 05:19:39
Vişne Şurubu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Vişne Şurubu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Vişne Şurubu"
Merhaba reçelin her türlüsünü seviyorum özellikle vişne ve şeftali reçelini çocuklarım da çok seviyor. Yaz günleri misafire ve özellikle çocuklarıma soğuk zararsız meşrubat ikram etmek istiyorum ve limonata yapıyorum. Vişne reçelini sulandırıp vişne şurubu yapabilir miyim? Tadı nasıl olur acaba?
Leyla Nur . 01.10.2018 11:39:11

Dondurulmuş Vişne Kompostosu

Dondurulmuş vişne kompostosu, Bir çoğumuz yaz aylarından kış için çeşitli meyve ve sebzeleri kurutur veya derin dondurucuda dondururuz. Örneğin vişne kayısı ...
Devamını Oku

Vişne Ne Zaman Çıkar

Vişne Ne Zaman Çıkar, Vişne temmuz ve ağustos aylarında meyve vermeye başlar. Vişne gülgiller familyasından kiraza benzeyen fakat kirazdan daha ekşili bir me...
Devamını Oku

Vişne Kurusu

Vişne Kurusu; Vişne kurutularak hem çerez olarak tüketilen hem de reçeli, hoşafı ve meyve suyu yapılabilen çok faydalı bir meyvedir. Vişneyi ister yaz m...
Devamını Oku

Vişne Marmelatı

Vişne marmelatı, İlkbaharda çıkan ve hafif mayhoş bir meyve olan vişne, yüksek oranda A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar içerir. Vişne ekşi olması nedeniy...
Devamını Oku

Kuru Vişne

Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken...
Devamını Oku

Kışlık Vişne Kompostosu

Kışlık Vişne Kompostosu, Komposto dondurulmuş meyvelerin aksine oldukça sağlıklı olan ve özellikle kış aylarında oldukça sık tüketilen bir yiyecektir. Kompos...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır, Vişne hem lezzet olarak hem de içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zenginliği açısından günümüzde en ço...
Devamını Oku

Vişne Rengi

Vişne Rengi; rengini vişneden alan kırmızı pembe arası bir renktir. Daha çok koyu pembeye yakındır. Bildiğiniz vişne rengiyle aynıdır. Bütün renklerde olduğu...
Devamını Oku

Vişne Sapı

Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzma...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği

Vişne çekirdeği, vişne ekşi kiraz olarak da bilinmektedir. Gülgiller familyasında kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadında fakat daha ekşi olan bir meyvedi...
Devamını Oku

Vişne Şekerlemesi

Vişne Şekerlemesi; Arkadaşlar yaz aylarımızın sevilerek yenilen meyvelerinden biri de vişnedir. Yazın dayanılmaz sıcağında o mayhoş tadıyla içimizi ferahlata...
Devamını Oku

Kuru Vişne Kompostosu

Kuru vişne kompostosu, kuru vişne kompostosu tarifi yazın topladığımız vişneleri güneşte kuruttuktan sonra kış aylarında yaparak içtiğimiz muhteşem bir lezze...
Devamını Oku

Vişne Yaprağı

Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot...
Devamını Oku

Vişne Sapının Faydaları

Vişne, hafif ekşi tadıyla, sevilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, birçok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca birçok rahatsızlığa iyi geldiğin...
Devamını Oku

Vişne Konservesi

Vişne Konservesi, Evde konserve yapılmak istendiğinde bunun için kullanılan en uygun kaplar cam kavanozlardır. Hemen hemen tüm marketlerde değişik boyla...
Devamını Oku

Vişne Ağacı Bakımı

Vişne Ağacı Bakımı, Vişne ağacının meyve vermeden önceki süreçte çok güzel çiçekler açması görüntü olarak çok beğenilir. Vişne meyvesinin ekşi olması meyve o...
Devamını Oku

Vişne Sosu

Vişne Sosu, Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi ve yap...
Devamını Oku

Vişne Çeşitleri

Vişne Çeşitleri, Ülkemizde en çok Anadolu ve Balkanlarda yetişen vişne, Temmuz ayında yetişir. Sağlık açısından her derde deva olan bu meyveyi bol bol tüketm...
Devamını Oku

Yabani Vişne

Yabani Vişne, Yabani vişne, gülgiller familyasına ait, kiraza benzer görüntüde ve tadı kiraz tadından daha ekşimsi olan bir meyve çeşididir. Çeşitli kaynakla...
Devamını Oku

Vişne Kompostosu Konservesi

Vişne Kompostosu Konservesi, Parlak kırmızı rengi ile çok güzel bir görünümü olan vişneye bu rengi antosiyanin isimli bir madde vermektedir. Bu madde vi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024