Viçne reçelinin koyu olduğunu görünce gerçekten canım sıkıldı. O kadar emek harcıyorsunuz, ama sonuçta istediğiniz gibi olmuyor. Koyu kıvamda bir reçelin tadını sevsem de, bu kadar yoğun olması biraz problemli. Reçeli inceltme yöntemleri gerçekten işe yarıyor mu? Özellikle su eklemek ya da limon suyu kullanmak hakkında daha fazla bilgi almak isterim. Özellikle de sonrasında tadı nasıl oluyor, merak ediyorum. Koyu kıvam, bazen yoğun bir tat sunabilir ama ben daha akışkan bir reçel seviyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Viçne reçelinin koyu olması, bazı pişirme hatalarından kaynaklanabilir. Ben de aynı durumu yaşamıştım. Reçeli yaparken, fazla pişirmemek veya meyve ve şeker oranını dikkatlice ayarlamak gerektiğini sonradan anladım. Koyu kıvamı nasıl inceltebileceğimi öğrenmek için yöntemlerinizi denedim. Su ekleyip kısık ateşte ısıtmak işe yaradı. Limon suyu da lezzet açısından önemli katkı sağladı. Belki de ilk yapışımda bu tarifleri uygulayabilseydim, daha başlangıçta doğru kıvamı elde edebilirdim. Sizce de daha dikkatli bir hazırlık aşaması ile itina gösterilirse, reçelin kalitesi artar mı?
Viçne reçelinin koyu olduğunu görünce gerçekten canım sıkıldı. O kadar emek harcıyorsunuz, ama sonuçta istediğiniz gibi olmuyor. Koyu kıvamda bir reçelin tadını sevsem de, bu kadar yoğun olması biraz problemli. Reçeli inceltme yöntemleri gerçekten işe yarıyor mu? Özellikle su eklemek ya da limon suyu kullanmak hakkında daha fazla bilgi almak isterim. Özellikle de sonrasında tadı nasıl oluyor, merak ediyorum. Koyu kıvam, bazen yoğun bir tat sunabilir ama ben daha akışkan bir reçel seviyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevap yazViçne reçelinin koyu olması, bazı pişirme hatalarından kaynaklanabilir. Ben de aynı durumu yaşamıştım. Reçeli yaparken, fazla pişirmemek veya meyve ve şeker oranını dikkatlice ayarlamak gerektiğini sonradan anladım. Koyu kıvamı nasıl inceltebileceğimi öğrenmek için yöntemlerinizi denedim. Su ekleyip kısık ateşte ısıtmak işe yaradı. Limon suyu da lezzet açısından önemli katkı sağladı. Belki de ilk yapışımda bu tarifleri uygulayabilseydim, daha başlangıçta doğru kıvamı elde edebilirdim. Sizce de daha dikkatli bir hazırlık aşaması ile itina gösterilirse, reçelin kalitesi artar mı?
Cevap yaz