Evde Vişne Reçeli Yapımı

Evde Vişne Reçeli Yapımı, Konusuna başlamadan önce vişne reçeli ve vişne hakkında biraz bilgi verelim isterseniz. Vişne kiraza benzeyen kirazla aynı özellikleri taşıdığı halde kirazdan biraz daha ekşi bir meyvedir. Vişne tam bir mineral ve vitamin deposudur. Vişne A ve C vitaminleri ile potasyum, sodyum, fosfor ve kalsiyum mineralleri ile oldukça besleyicidir.
Vişnenin faydaları saymakla bitmez biz burada birkaç faydasından söz edelim. Mideyi kuvvetlendirir, vücuda zindelik verir, mikrop öldürücü özelliği ile ateş düşürücüdür, ishali keser, öksürüğe iyi gelir. Vişnenin sadece kendisi kullanılmaz vişnenin sapları idrar söktürücü vişnenin kabukları çay gibi demlenirse ateş düşürücü özelliği de vardır. Vişne ve kirazın içinde hem iltihap giderici hem hormon dengesini düzenleyici biyoaktif bileşikler bulunur. Antosiyaninler Aspirin, Naproksen, türü ilaçların tesirlerine sahiptir. Burada sadece birkaç faydasından söz ettik ama faydaları pek çoktur. Bu kadar faydalı meyvenin reçelini de yapmadan olmaz elbet. Evde vişne reçeli yapımını tarif edelim bugün sizlere.

Evde Vişne Reçeli Yapımı İçin Malzemeleri

  • 1 Kilogram şeker.
  • 1 Kilogram vişne.
  • Yarım limon suyu.

Vişne reçeli yapılması


Vişnelerin sap kısımları çıkarılarak iyice yıkanır. Çekirdekli veya çekirdeksiz de yapılabilen vişne reçeli eğer çekirdeksiz yapacaksanız çekirdekleri bir çekirdek çıkarma aparatı ile çıkarılır. Tencereye bir Kat vişne bir kat şeker olmak üzere konur bir gece bekletilir.
Ertesi sabah suyunu bırakan vişneyi ocağın üzerine alın reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. İndirmeye yakın yarım limon suyunu da ekleyin bir taşım daha kaynatın. Ocaktan indirdiğiniz reçeli ılıyıncaya kadar bekleyin. Ilık bir vaziyete gelince kavanozlara paylaştırın. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus Reçelin rengi ve koyuluğu tuttuğunda ocaktan alınarak soğuk su dolu bir kabın içine tenceremizi koyup soğutmalıyız. Eğer soğuk suya oturtmazsanız rengi koyulaşır eğer soğu su içerisine oturtup soğutma yapılırsa rengi aynı kalacaktır. Bu sağlık deposu reçelin yapımı oldukça kolaydır ve kış günleri sofralarının vazgeçilmez tatlarından birisidir. Leziz tatların dünyanızdan hiç eksik olmaması dileğimizle.

Afiyet olsun.

21.01.2024 03:17:03
Evde Vişne Reçeli Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Evde Vişne Reçeli Yapımı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Evde Vişne Reçeli Yapımı"
Ben birçok kişide vişne reçeli yapıldığını gördüm ama bazıları çekirdekleri tek tek çıkararak yapıyordu. Kimisi de çekirdekleri çıkarmadan vişne reçeli yapıyordu. Bunlardan hangileri en uzun ömürlü olur. Ona göre bende bu uygulama ile birlikte reçel yapmayı düşünüyorum.
İlgi . 25.08.2018

Dondurulmuş Vişne Kompostosu

Dondurulmuş vişne kompostosu, Bir çoğumuz yaz aylarından kış için çeşitli meyve ve sebzeleri kurutur veya derin dondurucuda dondururuz. Örneğin vişne kayısı ...
Devamını Oku

Vişne Ne Zaman Çıkar

Vişne Ne Zaman Çıkar, Vişne temmuz ve ağustos aylarında meyve vermeye başlar. Vişne gülgiller familyasından kiraza benzeyen fakat kirazdan daha ekşili bir me...
Devamını Oku

Vişne Kurusu

Vişne Kurusu; Vişne kurutularak hem çerez olarak tüketilen hem de reçeli, hoşafı ve meyve suyu yapılabilen çok faydalı bir meyvedir. Vişneyi ister yaz m...
Devamını Oku

Vişne Marmelatı

Vişne marmelatı, İlkbaharda çıkan ve hafif mayhoş bir meyve olan vişne, yüksek oranda A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar içerir. Vişne ekşi olması nedeniy...
Devamını Oku

Kuru Vişne

Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken...
Devamını Oku

Kışlık Vişne Kompostosu

Kışlık Vişne Kompostosu, Komposto dondurulmuş meyvelerin aksine oldukça sağlıklı olan ve özellikle kış aylarında oldukça sık tüketilen bir yiyecektir. Kompos...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır, Vişne hem lezzet olarak hem de içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zenginliği açısından günümüzde en ço...
Devamını Oku

Vişne Rengi

Vişne Rengi; rengini vişneden alan kırmızı pembe arası bir renktir. Daha çok koyu pembeye yakındır. Bildiğiniz vişne rengiyle aynıdır. Bütün renklerde olduğu...
Devamını Oku

Vişne Sapı

Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzma...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği

Vişne çekirdeği, vişne ekşi kiraz olarak da bilinmektedir. Gülgiller familyasında kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadında fakat daha ekşi olan bir meyvedi...
Devamını Oku

Vişne Şekerlemesi

Vişne Şekerlemesi; Arkadaşlar yaz aylarımızın sevilerek yenilen meyvelerinden biri de vişnedir. Yazın dayanılmaz sıcağında o mayhoş tadıyla içimizi ferahlata...
Devamını Oku

Kuru Vişne Kompostosu

Kuru vişne kompostosu, kuru vişne kompostosu tarifi yazın topladığımız vişneleri güneşte kuruttuktan sonra kış aylarında yaparak içtiğimiz muhteşem bir lezze...
Devamını Oku

Vişne Yaprağı

Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot...
Devamını Oku

Vişne Sapının Faydaları

Vişne, hafif ekşi tadıyla, sevilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, birçok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca birçok rahatsızlığa iyi geldiğin...
Devamını Oku

Vişne Konservesi

Vişne Konservesi, Evde konserve yapılmak istendiğinde bunun için kullanılan en uygun kaplar cam kavanozlardır. Hemen hemen tüm marketlerde değişik boyla...
Devamını Oku

Vişne Ağacı Bakımı

Vişne Ağacı Bakımı, Vişne ağacının meyve vermeden önceki süreçte çok güzel çiçekler açması görüntü olarak çok beğenilir. Vişne meyvesinin ekşi olması meyve o...
Devamını Oku

Vişne Sosu

Vişne Sosu, Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi ve yap...
Devamını Oku

Vişne Şurubu

Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiği ...
Devamını Oku

Vişne Çeşitleri

Vişne Çeşitleri, Ülkemizde en çok Anadolu ve Balkanlarda yetişen vişne, Temmuz ayında yetişir. Sağlık açısından her derde deva olan bu meyveyi bol bol tüketm...
Devamını Oku

Yabani Vişne

Yabani Vişne, Yabani vişne, gülgiller familyasına ait, kiraza benzer görüntüde ve tadı kiraz tadından daha ekşimsi olan bir meyve çeşididir. Çeşitli kaynakla...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024