Kuru Vişne
Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken yıkanır saplarından ayıklanır ve tepsilere dizilerek kurutulur. Kış aylarında televizyon karşısında sağlıksız abur cuburları tüketmek yerine kuru vişne tüketebilir ve çok daha sağlıklı beslenmiş olursunuz.
Vişne kurusunu oldukça da faydalı bir meyvedir. Pastalarınızda, keklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kuru vişne faydalarına bir bakalım.
Kuru vişne faydaları nelerdir?- Kurutulmuş vişne tam bir anti ageing özelliktedir ve yaşlanmanın düşmanıdır.
- Bağışıklık sisteminizi dinç ve güçlü tutmaya yardımcıdır.
- Gözlerimiz oldukça faydalı bir meyvedir.
- Çok iyi bir A ve C vitamini kaynağıdır.
- İçerisinde kalsiyum, demir, fosfor bulundurarak sağlığımıza faydalı etki eder.
- Sinir sistemini yatıştırıcı ve düzenleyici etkisi vardır.
- Tam bir kalp dostu olan meyvedir, kalp sağlığına birçok önemli etkisi vardır.
- Kansere karşı koruyucu etki sağlayan bir meyvedir.
- Uykusuzluk problemine birebirdir. Uyku düzeni sağlar.
- Saç dökülmelerinin önüne geçer.
- İyi bir antioksidan özelliği vardır.
- Sindirim sistemi için oldukça faydalıdır hazımsızlık sorununu gidererek kabızlığa engel olur.
- Vücutta bulunan kanser hücrelerine karşı savaşır ve kanser hücrelerinin büyümesine engel olur.
- Vücudu bakteri ve mantara karşı koruma altına alır.
- Boşaltım sistemi için oldukça faydalıdır ve bağırsak sisteminde oluşabilecek hastalıklara karşı korur.
- Kötü kolesterole karşı savaşır ve kolesterol seviyesini düzenler.
- Beyin ve sinir sistemini geliştirici etki gösterir.
- Çağımızın hastalığı olan unutkanlığa karşı etkilidir.
- Damar sertleşmesi ile savaşır.
- Kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.
Kuru vişne hoşafı, kuru vişne hoşafını yemeklerin yanında ya da gün içerisinde rahatlıkla misafirlerinize sunabilirsiniz. Oldukça lezzetli ve hafiftir. Sindiriminizi kolaylaştıracak ve sizi rahatlatıcı serinletici bir etki gösterecektir. Özellikle yaz aylarında sıklıkla tüketilir.
Kuru vişne hoşafı yapımı için gerekli malzemeler- Bir kilo kuru vişne
- İki su bardağı şeker
- İki litre su
Kuru vişne hoşafı nasıl yapılır?
Hoşafın yapımı için ilk olarak vişneler derin bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar ılık su konulur. Yaklaşık iki litre kadar bir su. Bu suyun içerisinde bir iki saat kadar bekletilir. Ardından aynı su ile bir tencereye alınır ve ocağa konulup altı açılır. Üzerine iki su bardağı şeker ilave edilir ve yarım saat kadar kaynatılır. Ardından ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca servis edilir. İsteyenler, şeker hastaları ya da diyet yapanlar sade şekersiz de yapabilir.
Afiyet olsun.
21.01.2024 17:57:19
Kuru Vişne ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Kuru Vişne"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|