Vişne hoşafı, yaz meyvesi olan vişne tam bir vitamin ve mineral deposu olması yanı sıra içerisinde bulunan A ve C vitamini ile sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor mineralleri ve özellikle ateşli rahatsızlıklar için güçlü bir ilaçtır. Genellikle vişneyi meyve ve reçel olarak tüketilmektedir. Vişnenin bir de hoşafı yapılmakta. Vişne hoşafı içinde olan mineral ve vitaminler sayesinde birçok hastalığa engel olmakta.
Mevsiminin dışında da bu meyveyi tükete bilmek için vişne hoşafı yapıp kavanozlarda saklamak faydalı olacaktır. Vişne hoşafın günde bir bardak tükettiğiniz takdirde içerisinde bulunan meyveye kırmızı rengi veren antosiyan hücreyi yenileme özelliği vardır. Vişne hoşafı günlük antioksidan ihtiyacını karşılar. Kalp ve damar tıkanıkların riskini azaltmaya yarar. Özellikle küçük çocuklar için günde bir bardak vişne hoşafı içmesi hafızayı güçlendirir dengeli kilo almayı sağlar. Çocukların beslenme çantalarına her gün hazır vişne suyu veya karışık meyve suyu yerine evinizde kendi elleriniz temiz yaptığınız vişne hoşafını koymak daha faydalıdır. Vişne hoşafın da o kadar bahsettik biraz da tarifinden bahsedelim.
Vişne Hoşafı Malzemeleri
2 kg vişne
3 litre su
4 su bardağı şeker
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır?
İlk olarak vişneleri saplarından ve yaprakların temizleyin ve iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerine su ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayın. Vişneler kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra şekeri ekleyin ve vişne hoşafını 15 dakika daha kaynatın.
Pişirme sırasında şeker oranın kendiniz ayarlayabilirsiniz. Vişne hoşafını şeker ile 15 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan indirin ve sıcak sıcak temiz cam kavanozlara koyun daha önce kullanılmamış kullanılmamış kapaklarla kavanozu iyice sıkı sıkı kapatın. Eski kapak kullandığınız taktirde vişne hoşafı hava alıp tadı bozulabilir. Vişne hoşafını kavanozlara koyup muhafaza ettikten sonra tencerenin dibinde kalan vişneleri buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
20.01.2024 09:20:32
Vişne Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Ben vişneyi çok seviyorum taze olarak da çok tüketiyorum suyuna da sıkıyorum. Yazın topladığım vişneleri dondurucuya koyup dondurursam ve kışın vişne hoşafı yapsam olur mu? Bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Abdülmennan . 28.08.2018
Özten : Merhaba, vişnelerin dondurulması ve kışın tekrar çözülerek hoşaf yapılması mümkün olmayabilir. Çünkü dondurduğunuz vişneler çözünürken çürümüş bir halde eriyecektir. Yine de hoşaf yapabilirsiniz. Ancak genellikle lezzet açısından ciddi anlamda kayıplar meydana geldiği için bu işlem birçok kişi tarafından yapılmamaktadır. 13.09.2018 01:36:45
Eyşan : Merhaba, abdülmennan bey elbette buzluğunuza koyabilirsiniz. Tadında çok fazla değişiklik olmayacaktır. 12.09.2018 15:53:10
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024