Vişne Kurusu

Vişne Kurusu; Vişne kurutularak hem çerez olarak tüketilen hem de reçeli, hoşafı ve meyve suyu yapılabilen çok faydalı bir meyvedir. Vişneyi ister yaz meyvisiminde temiz bir bez üzerinde isterseniz de tepsilere dizilerek ya güneşte ya da fırına atarak kurutabilirsiniz. Kış aylarında televizyon karşısında sağlıksız abur cuburları yemek yerine kuru vişne tüketebilirsiniz.
Bu sayede çok daha sağlıklı beslenmiş olursunuz. A ve C vitamini yönünden oldukça zengin olan vişne kurusunu aynı zamanda pastalarınızda ve keklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı şekilde kalsiyum, fosfor ve demir yönünden de oldukça zengin olan vişne kurusunu çocuklarınıza da yedirmeyi ihmal etmeyin. Beslenme çantalarına doldurarak bile yemelerini sağlayabilirsiniz. Şimdi vişne kurusu nasıl yapılır onu sizlerle paylaşayım. Kolay gelsin.

Vişne Kurusu Malzemeleri

  • İsteğe göre kiraz
  • Sermek için temiz bir bez

Vişne Kurusu Nasıl Yapılır?


Öncelikle vişneler iyice yıkanır ve saplarından temizlenir. Ardından temiz bir sofra bezine mümkünde güneş alan bir yere bir masa üzerine yayılır. Bu şekilde kurutmaya yeriniz müsait değilse bir tepsi içerisinde de kurutabilirsiniz. Daha sonra vişneler bu beze yayılır. Arada elleyerek ters düz eder gibi karıştırılır. Bu işlemi yapmamızın nedeni kuruması tek yönlü olmaması içindir. Zaten yazın havalar bi hayli sıcak olduğundan bir iki günde kuruyacaktır. Vişneler kuruduktan sonra toplanır ve kışın çayın yanında yenmek üzere serin bir yerde saklanır.

Afiyet olsun., aynı bu işlemlerle kirazı da kurutabilirisiniz.

Şimdi gelelim diğer bir kurutma yöntemi olan fırında kurutma yöntemi nasıl uygulanır. Onu anlatayım. Yine vişneleri yıkayın ve saplarından ayırın. Daha sonra kâğıt havlu üzerine yayarak sularını çekmesini sağlayın. Bu işlemlerden sonra vişneleri fırın tepsilerine çok üst üste yığılmayacak şekilde biraz seyrek dizin. Fırını 65 ya da 75 dereceye ayarlayın ve vişneleri fırına sürün. Ortalama 5 ile 6 saat arasında ancak vişneler kurumuş hale gelecektir. Tabi fırından fırına da değişiklik göstereceği için ne kadar sürede piştiğini kendiniz gözlemleyerek daha rahat anlayabilirsiniz. Bu yöntemde kuruyunca vişne kurusunu kavanoza alarak serin bir yerde muhafaza ediniz. Şunuda belirteyimki tabi ki her zaman güneşte kurutmak daha sağlıklı ve de daha kolay olacaktır. Tercihinizi her zaman doğal yollardan yana kullanın.

Afiyet Olsun.
22.01.2024 01:02:30
Vişne Kurusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Vişne Kurusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Vişne Kurusu"
Teşekkür ederim çok güzel bir tarif.
Abdullah Nakipoglu . 10.07.2020 00:05:42
Merhaba vişne kurusunu balkonumda yapmak istiyorum makalede fırına verim diyor fırına girince vişne besin değeri kaybolmaz m? Vişneye de diğer meyveler gibi kurutsak olmaz mı?
Cazibe . 01.10.2018 07:53:24

Dondurulmuş Vişne Kompostosu

Dondurulmuş vişne kompostosu, Bir çoğumuz yaz aylarından kış için çeşitli meyve ve sebzeleri kurutur veya derin dondurucuda dondururuz. Örneğin vişne kayısı ...
Devamını Oku

Vişne Ne Zaman Çıkar

Vişne Ne Zaman Çıkar, Vişne temmuz ve ağustos aylarında meyve vermeye başlar. Vişne gülgiller familyasından kiraza benzeyen fakat kirazdan daha ekşili bir me...
Devamını Oku

Vişne Marmelatı

Vişne marmelatı, İlkbaharda çıkan ve hafif mayhoş bir meyve olan vişne, yüksek oranda A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar içerir. Vişne ekşi olması nedeniy...
Devamını Oku

Kuru Vişne

Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken...
Devamını Oku

Kışlık Vişne Kompostosu

Kışlık Vişne Kompostosu, Komposto dondurulmuş meyvelerin aksine oldukça sağlıklı olan ve özellikle kış aylarında oldukça sık tüketilen bir yiyecektir. Kompos...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır, Vişne hem lezzet olarak hem de içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zenginliği açısından günümüzde en ço...
Devamını Oku

Vişne Rengi

Vişne Rengi; rengini vişneden alan kırmızı pembe arası bir renktir. Daha çok koyu pembeye yakındır. Bildiğiniz vişne rengiyle aynıdır. Bütün renklerde olduğu...
Devamını Oku

Vişne Sapı

Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzma...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği

Vişne çekirdeği, vişne ekşi kiraz olarak da bilinmektedir. Gülgiller familyasında kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadında fakat daha ekşi olan bir meyvedi...
Devamını Oku

Vişne Şekerlemesi

Vişne Şekerlemesi; Arkadaşlar yaz aylarımızın sevilerek yenilen meyvelerinden biri de vişnedir. Yazın dayanılmaz sıcağında o mayhoş tadıyla içimizi ferahlata...
Devamını Oku

Kuru Vişne Kompostosu

Kuru vişne kompostosu, kuru vişne kompostosu tarifi yazın topladığımız vişneleri güneşte kuruttuktan sonra kış aylarında yaparak içtiğimiz muhteşem bir lezze...
Devamını Oku

Vişne Yaprağı

Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot...
Devamını Oku

Vişne Sapının Faydaları

Vişne, hafif ekşi tadıyla, sevilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, birçok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca birçok rahatsızlığa iyi geldiğin...
Devamını Oku

Vişne Konservesi

Vişne Konservesi, Evde konserve yapılmak istendiğinde bunun için kullanılan en uygun kaplar cam kavanozlardır. Hemen hemen tüm marketlerde değişik boyla...
Devamını Oku

Vişne Ağacı Bakımı

Vişne Ağacı Bakımı, Vişne ağacının meyve vermeden önceki süreçte çok güzel çiçekler açması görüntü olarak çok beğenilir. Vişne meyvesinin ekşi olması meyve o...
Devamını Oku

Vişne Sosu

Vişne Sosu, Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi ve yap...
Devamını Oku

Vişne Şurubu

Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiği ...
Devamını Oku

Vişne Çeşitleri

Vişne Çeşitleri, Ülkemizde en çok Anadolu ve Balkanlarda yetişen vişne, Temmuz ayında yetişir. Sağlık açısından her derde deva olan bu meyveyi bol bol tüketm...
Devamını Oku

Yabani Vişne

Yabani Vişne, Yabani vişne, gülgiller familyasına ait, kiraza benzer görüntüde ve tadı kiraz tadından daha ekşimsi olan bir meyve çeşididir. Çeşitli kaynakla...
Devamını Oku

Vişne Kompostosu Konservesi

Vişne Kompostosu Konservesi, Parlak kırmızı rengi ile çok güzel bir görünümü olan vişneye bu rengi antosiyanin isimli bir madde vermektedir. Bu madde vi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024