Vişne Reçeli

Vişne reçeli, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Reçeli seven herkes için vişne reçelinin yeri ayrıdır. Ağızdaki ekşimsi aroması ve şekerin verdiği tatla mükemmel bir birliktelik oluşturmaktadır. Yazın ömrü kısa bir süre devam eden vişneyle bu şekilde reçel yaparak ömrünü uzatabilirsiniz. Tatlıların vazgeçilmez malzemelerinden biri olan vişneyi bu şekilde kışın bile kullanabilirsiniz.
Vişne reçeli yapmak isteyenler mutlaka vişnenin çekirdeklerini ayıklasınlar. Bu sayede çocuklarınız bile reçeli severek yiyecektir. Görünümü diri olan, lezzetli bir reçel hazırlamak isterseniz tarifimizi uygulamanızı öneririz. Şimdi hep birlikte reçeli hazırlamaya başlayalım.

Vişne reçeli için gerekli olan malzemeler

  • 1,5 kg vişne
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 kg toz şeker

Vişne reçeli nasıl yapılır?


Tüm malzemelerimizi hazırladıktan sonra reçelimizi yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle vişneleri yıkayarak sularını süzdürün. Şimdi vişnelerin tek tek çekirdeklerini ayıklayın. Reçelin en zor tarafı bu gelebilir. Ancak bunun içinde özel mutfak aletleri bulunmaktadır. Eğer elinizde bunlardan yoksa size bir bıçak yardımcı olabilir. Ayıkladığınız vişneleri tencerenin içine koyun. Ocağın altını kısık olarak açın. Zaten çekirdekleri ayıklanan vişneler kendi suyunu salacaktır. Bu şekilde kaynatmaya devam edin. Kaynayıp, köpürmeye başlayan vişnenin içine toz şekeri ilave edebilirsiniz.
Reçeli pişme sırasında fazla karıştırmayın. Bu vişnelerin diriliğini bozabilir. Gerek duydukça yavaş hareketlerle tahta kaşıkla karıştırın.

Reçelin içindeki toz şeker tamamen eriyince, ocağın altını kısarak bir süre daha kaynatın. Fakat bu süreçte dikkatli olmalısınız. Çünkü fazla kaynatırsanız, reçel kıvamını kaybeder. Bu arada oluşan köpükleri de kaşıkla alın. Yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde kaynayan reçelin içine yarım limon suyunu koyun. 2-3 dakika daha kaynatarak, vişne reçelinin altını kapatın.

Reçel bu şekilde tencerenin içinde soğusun. Oda sıcaklığında olduğunda, cam kavanozların içine vişne reçelini paylaştırın. Hemen kavanozların ağzını sıkıca kapatmayın. İyice soğuyunca kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yere kaldırın. Vişne reçelinizi hemen tüketmeye başlayabilirsiniz. Eminiz kışa kadar bir daha vişne reçeli yapacaksınız. Çünkü yaz kış demeden tüketilebilecek bir lezzeti var. Sevdikleriniz kahvaltıda büyük emeklerle hazırladığınız reçeli keyifle tüketecektir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:38:46
Vişne Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Vişne Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Vişne Reçeli"
İyi günler. Benim 3 dönümlük arazim var ve içerisinde az da olsa vişne yetişmektedir. Ara sıra sıra onları toplayıp buzdolabına koyuyorum. Ama kısa bir zaman içerisinde bozulup atmak zorunda kalıyorum. Ben bunu marketlerden alınan vişne reçeli gibi yapabilmek için tam olarak nasıl bir hazırlık süreci oluşturmam gerekir?
İstemihan . 04.10.2018 12:27:29

Dondurulmuş Vişne Kompostosu

Dondurulmuş vişne kompostosu, Bir çoğumuz yaz aylarından kış için çeşitli meyve ve sebzeleri kurutur veya derin dondurucuda dondururuz. Örneğin vişne kayısı ...
Devamını Oku

Vişne Ne Zaman Çıkar

Vişne Ne Zaman Çıkar, Vişne temmuz ve ağustos aylarında meyve vermeye başlar. Vişne gülgiller familyasından kiraza benzeyen fakat kirazdan daha ekşili bir me...
Devamını Oku

Vişne Kurusu

Vişne Kurusu; Vişne kurutularak hem çerez olarak tüketilen hem de reçeli, hoşafı ve meyve suyu yapılabilen çok faydalı bir meyvedir. Vişneyi ister yaz m...
Devamını Oku

Vişne Marmelatı

Vişne marmelatı, İlkbaharda çıkan ve hafif mayhoş bir meyve olan vişne, yüksek oranda A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar içerir. Vişne ekşi olması nedeniy...
Devamını Oku

Kuru Vişne

Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken...
Devamını Oku

Kışlık Vişne Kompostosu

Kışlık Vişne Kompostosu, Komposto dondurulmuş meyvelerin aksine oldukça sağlıklı olan ve özellikle kış aylarında oldukça sık tüketilen bir yiyecektir. Kompos...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır, Vişne hem lezzet olarak hem de içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zenginliği açısından günümüzde en ço...
Devamını Oku

Vişne Rengi

Vişne Rengi; rengini vişneden alan kırmızı pembe arası bir renktir. Daha çok koyu pembeye yakındır. Bildiğiniz vişne rengiyle aynıdır. Bütün renklerde olduğu...
Devamını Oku

Vişne Sapı

Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzma...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği

Vişne çekirdeği, vişne ekşi kiraz olarak da bilinmektedir. Gülgiller familyasında kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadında fakat daha ekşi olan bir meyvedi...
Devamını Oku

Vişne Şekerlemesi

Vişne Şekerlemesi; Arkadaşlar yaz aylarımızın sevilerek yenilen meyvelerinden biri de vişnedir. Yazın dayanılmaz sıcağında o mayhoş tadıyla içimizi ferahlata...
Devamını Oku

Kuru Vişne Kompostosu

Kuru vişne kompostosu, kuru vişne kompostosu tarifi yazın topladığımız vişneleri güneşte kuruttuktan sonra kış aylarında yaparak içtiğimiz muhteşem bir lezze...
Devamını Oku

Vişne Yaprağı

Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot...
Devamını Oku

Vişne Sapının Faydaları

Vişne, hafif ekşi tadıyla, sevilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, birçok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca birçok rahatsızlığa iyi geldiğin...
Devamını Oku

Vişne Konservesi

Vişne Konservesi, Evde konserve yapılmak istendiğinde bunun için kullanılan en uygun kaplar cam kavanozlardır. Hemen hemen tüm marketlerde değişik boyla...
Devamını Oku

Vişne Ağacı Bakımı

Vişne Ağacı Bakımı, Vişne ağacının meyve vermeden önceki süreçte çok güzel çiçekler açması görüntü olarak çok beğenilir. Vişne meyvesinin ekşi olması meyve o...
Devamını Oku

Vişne Sosu

Vişne Sosu, Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi ve yap...
Devamını Oku

Vişne Şurubu

Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiği ...
Devamını Oku

Vişne Çeşitleri

Vişne Çeşitleri, Ülkemizde en çok Anadolu ve Balkanlarda yetişen vişne, Temmuz ayında yetişir. Sağlık açısından her derde deva olan bu meyveyi bol bol tüketm...
Devamını Oku

Yabani Vişne

Yabani Vişne, Yabani vişne, gülgiller familyasına ait, kiraza benzer görüntüde ve tadı kiraz tadından daha ekşimsi olan bir meyve çeşididir. Çeşitli kaynakla...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024