Vişne sulu tatlı, tarifleri genelde sütlü tatlılardır. Vişnenin ekşimsi aroması damak tadına göre tercih edilen bir şey olsa da sahip olduğu renk sayesinde tatlılar için hoş ve doğal bir sunum seçeneğidir. Vişne suyu için hazır meyve suyu yerine doğal meyve kullanmak her zaman daha sağlıklı olandır. Vişne suyu yapmak için mevsiminde toplanıp dondurucuya konan meyveler kullanılabilir.
Vişneler bir süzgeçten geçirilerek suyu elde edilebilir. Bu işlemle yapılan vişne suyuna bir miktar su eklenir. Vişne suyu elde etmek için bir diğer yöntemde komposto gibi vişneleri suda kaynatmaktır. Kaynatılan vişneler aynı şekilde süzgeçten geçirilir. Daha sonra tatlılarda kullanmak için cam bir şişede muhafaza edilir. Sütlü tatlılar dışında pasta yapımında, ayva tatlısı yapımında da kullanılır.
Vişne sulu tatlı için gerekli malzemeler
2 bardak vişne suyu
1 litre süt
1 paket hazır vanilyalı puding
1 paket vanilya
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 limon
Vişne sulu tatlı nasıl yapılır?
Vanilyalı puding 2 bardak vişne suyu ile pişirilir. Hazır olan puding tercih edilen bir kalıbın içerisine dökülür. Eğer istenilirse düz bir bor cam tepsisi de kullanılabilir. Kalıba dökülen puding buzdolabına konur. Bir tencerenin içerisine 1 litre süt konur. Üzerine irmik, toz şeker, Hindistan cevizi de eklenir.
1 adet limonun kabuğu rendelenip süte ilave edilir. Orta ateşte karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Süt katılaşmaya başlayıp kaynayınca içerisine bir yemek kaşığı tereyağı da eklenir. Yağ eriyene kadar karıştırılır ve ocaktan alınır. Hafif soğuması beklenir. Hazır olan İrmik tatlısı dolapta soğumuş olan vişneli pudingin üzerine dökülür. Vişne sulu sütlü irmik tatlısı 4-5 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis tabağının içerisine ters çevrilip kalıptan çıkarılır. Böylece vişneli kısmı üste kalır. Bu tarz tatlılar genelde akşamdan hazırlanıp bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur. Çıkarma işleminin sorunsuz olması için ilk aşamada, daha puding dökülmeden önce kalıbın içi iyice ıslatılmalıdır. Daha sonra dilimlenerek servis edilir. Servis edilirken vişne taneleriyle tabak süslenebilir.
Afiyet olsun.
19.01.2024 06:52:34
Vişne Sulu Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Evde yeğenlerime bir tatlı türü hazırlamayı düşünürken aklıma hem sağlıklı hem de lezzetli olan vişne sulu tatlı geldi. Eskiden bir misafirlikte yemiş olduğumu tatlı oldukça güzel ve lezzetliydi. Denemeyi çok istiyorum. Acaba vişne sulu tatlı için almam gereken malzemeler nelerdir? Yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Nalan . 02.10.2018 12:32:26
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024