Vişne Sulu Tatlı

Vişne sulu tatlı, tarifleri genelde sütlü tatlılardır. Vişnenin ekşimsi aroması damak tadına göre tercih edilen bir şey olsa da sahip olduğu renk sayesinde tatlılar için hoş ve doğal bir sunum seçeneğidir. Vişne suyu için hazır meyve suyu yerine doğal meyve kullanmak her zaman daha sağlıklı olandır. Vişne suyu yapmak için mevsiminde toplanıp dondurucuya konan meyveler kullanılabilir.
Vişneler bir süzgeçten geçirilerek suyu elde edilebilir. Bu işlemle yapılan vişne suyuna bir miktar su eklenir. Vişne suyu elde etmek için bir diğer yöntemde komposto gibi vişneleri suda kaynatmaktır. Kaynatılan vişneler aynı şekilde süzgeçten geçirilir. Daha sonra tatlılarda kullanmak için cam bir şişede muhafaza edilir. Sütlü tatlılar dışında pasta yapımında, ayva tatlısı yapımında da kullanılır.

Vişne sulu tatlı için gerekli malzemeler

  • 2 bardak vişne suyu
  • 1 litre süt
  • 1 paket hazır vanilyalı puding
  • 1 paket vanilya
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 limon

Vişne sulu tatlı nasıl yapılır?


Vanilyalı puding 2 bardak vişne suyu ile pişirilir. Hazır olan puding tercih edilen bir kalıbın içerisine dökülür. Eğer istenilirse düz bir bor cam tepsisi de kullanılabilir. Kalıba dökülen puding buzdolabına konur. Bir tencerenin içerisine 1 litre süt konur. Üzerine irmik, toz şeker, Hindistan cevizi de eklenir.
1 adet limonun kabuğu rendelenip süte ilave edilir. Orta ateşte karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Süt katılaşmaya başlayıp kaynayınca içerisine bir yemek kaşığı tereyağı da eklenir. Yağ eriyene kadar karıştırılır ve ocaktan alınır. Hafif soğuması beklenir. Hazır olan İrmik tatlısı dolapta soğumuş olan vişneli pudingin üzerine dökülür. Vişne sulu sütlü irmik tatlısı 4-5 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis tabağının içerisine ters çevrilip kalıptan çıkarılır. Böylece vişneli kısmı üste kalır. Bu tarz tatlılar genelde akşamdan hazırlanıp bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur. Çıkarma işleminin sorunsuz olması için ilk aşamada, daha puding dökülmeden önce kalıbın içi iyice ıslatılmalıdır. Daha sonra dilimlenerek servis edilir. Servis edilirken vişne taneleriyle tabak süslenebilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:52:34
Vişne Sulu Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Vişne Sulu Tatlı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Vişne Sulu Tatlı"
Evde yeğenlerime bir tatlı türü hazırlamayı düşünürken aklıma hem sağlıklı hem de lezzetli olan vişne sulu tatlı geldi. Eskiden bir misafirlikte yemiş olduğumu tatlı oldukça güzel ve lezzetliydi. Denemeyi çok istiyorum. Acaba vişne sulu tatlı için almam gereken malzemeler nelerdir? Yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Nalan . 02.10.2018 12:32:26

Dondurulmuş Vişne Kompostosu

Dondurulmuş vişne kompostosu, Bir çoğumuz yaz aylarından kış için çeşitli meyve ve sebzeleri kurutur veya derin dondurucuda dondururuz. Örneğin vişne kayısı ...
Devamını Oku

Vişne Ne Zaman Çıkar

Vişne Ne Zaman Çıkar, Vişne temmuz ve ağustos aylarında meyve vermeye başlar. Vişne gülgiller familyasından kiraza benzeyen fakat kirazdan daha ekşili bir me...
Devamını Oku

Vişne Kurusu

Vişne Kurusu; Vişne kurutularak hem çerez olarak tüketilen hem de reçeli, hoşafı ve meyve suyu yapılabilen çok faydalı bir meyvedir. Vişneyi ister yaz m...
Devamını Oku

Vişne Marmelatı

Vişne marmelatı, İlkbaharda çıkan ve hafif mayhoş bir meyve olan vişne, yüksek oranda A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar içerir. Vişne ekşi olması nedeniy...
Devamını Oku

Kuru Vişne

Kuru vişne, vişne kurutularak hem çerez gibi yenilebilen hem hoşafı, reçeli, meyve suyu yapılabilen ve oldukça da faydalı olan bir meyvedir. Vişne kuruturken...
Devamını Oku

Kışlık Vişne Kompostosu

Kışlık Vişne Kompostosu, Komposto dondurulmuş meyvelerin aksine oldukça sağlıklı olan ve özellikle kış aylarında oldukça sık tüketilen bir yiyecektir. Kompos...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır, Vişne hem lezzet olarak hem de içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zenginliği açısından günümüzde en ço...
Devamını Oku

Vişne Rengi

Vişne Rengi; rengini vişneden alan kırmızı pembe arası bir renktir. Daha çok koyu pembeye yakındır. Bildiğiniz vişne rengiyle aynıdır. Bütün renklerde olduğu...
Devamını Oku

Vişne Sapı

Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Uzma...
Devamını Oku

Vişne Çekirdeği

Vişne çekirdeği, vişne ekşi kiraz olarak da bilinmektedir. Gülgiller familyasında kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadında fakat daha ekşi olan bir meyvedi...
Devamını Oku

Vişne Şekerlemesi

Vişne Şekerlemesi; Arkadaşlar yaz aylarımızın sevilerek yenilen meyvelerinden biri de vişnedir. Yazın dayanılmaz sıcağında o mayhoş tadıyla içimizi ferahlata...
Devamını Oku

Kuru Vişne Kompostosu

Kuru vişne kompostosu, kuru vişne kompostosu tarifi yazın topladığımız vişneleri güneşte kuruttuktan sonra kış aylarında yaparak içtiğimiz muhteşem bir lezze...
Devamını Oku

Vişne Yaprağı

Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot...
Devamını Oku

Vişne Sapının Faydaları

Vişne, hafif ekşi tadıyla, sevilen bir meyve çeşididir. Uzmanlar, birçok faydası bulunan vişnenin, saplarının da ayrıca birçok rahatsızlığa iyi geldiğin...
Devamını Oku

Vişne Konservesi

Vişne Konservesi, Evde konserve yapılmak istendiğinde bunun için kullanılan en uygun kaplar cam kavanozlardır. Hemen hemen tüm marketlerde değişik boyla...
Devamını Oku

Vişne Ağacı Bakımı

Vişne Ağacı Bakımı, Vişne ağacının meyve vermeden önceki süreçte çok güzel çiçekler açması görüntü olarak çok beğenilir. Vişne meyvesinin ekşi olması meyve o...
Devamını Oku

Vişne Sosu

Vişne Sosu, Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen bir meyve türüdür. Görüntü olarak kiraza benzer ama kirazdan farklıdır. Tadı kirazdan daha ekşi ve yap...
Devamını Oku

Vişne Şurubu

Vişne şurubu, vişne ağaçta yetişen, kırmızı veya mor renkte olan, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek vitaminli ve proteinli bir meyvedir. İçerdiği ...
Devamını Oku

Vişne Çeşitleri

Vişne Çeşitleri, Ülkemizde en çok Anadolu ve Balkanlarda yetişen vişne, Temmuz ayında yetişir. Sağlık açısından her derde deva olan bu meyveyi bol bol tüketm...
Devamını Oku

Yabani Vişne

Yabani Vişne, Yabani vişne, gülgiller familyasına ait, kiraza benzer görüntüde ve tadı kiraz tadından daha ekşimsi olan bir meyve çeşididir. Çeşitli kaynakla...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Vişne Ne Zaman Çıkar
Vişne Kurusu
Vişne Marmelatı
Kuru Vişne
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024