Vişne Suyu
Vişne suyu, çok sevilerek tüketilen bir meyve olan vişnelin elde edilir ve oldukça faydalı bir meyvedir. Meyve suyu olarak yaz aylarında oldukça sık tüketilir. İnsanı ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkiye sahiptir. Vişne suyu ile pastalar ve özellikle sütlü tatlılarda yapılabilir ve çok da sevilerek tüketilir. Yine vişne suyu kullanılarak hazırlanan vişne sosları da pastaların vazgeçilmez soslarından ve lezzetlerinden biridir.
Birçok kullanım alanı olan vişne suyu sağlığımız açısından da oldukça faydalıdır. Vişne suyunun faydalarına bakalım.
Vişne suyu faydaları nelerdir?- İnsanlara ferahlık ve serinlik vermeye yardımcı olur.
- İdrardaki ürik asit seviyesini azaltmaya yardım eder.
- Bağırsakları yumuşatıcı ve rahatlatıcı özelliğe sahiptir.
- Vişne suyu tüketimi gut hastalığına yakalanma riskini en aza indirir.
- Cildin nemlenmesini yardımcı olur.
- Vücudun zararlı toksinlerden arındırılmasında etkin rol oynar.
- İçerisinde yüksek miktarda demir bulundurur ve böylelikle kansızlık sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.
- Vücutta oluşan ağrılara iyi gelir ve rahatlatır.
- Kolon ve mide kanserine karşı korur.
- Diyabet hastalığına karşı koruyucudur.
Vişne suyu yapımı için gerekli malzemeler- Bir kilo vişne
- İki litre su
- Damak tadınıza göre toz şeker
Vişne suyu nasıl yapılır?
Vişne suyu yaparken ilk olarak aldığımız vişneleri güzelce yıkarız ve vişnenin çekirdekleri ayıklanır.
Vişne çekirdeklerini ayıklamak için piyasada gayet uygun fiyata satılan ürünler var. Bunları kullanabilir ya da eliniz ilke ayıklama yapabilirsiniz. Vişnenin çekirdekleri ayıklanınca tencereye alınır ve üzerine suyu eklenir. Damak tadınıza göre şeker ilavesi yapılır ya da yapılmaz. Diyet yapıyorsanız ya da şeker hastasıysanız şeker eklememenizi tavsiye ederim. Hem böyle çok daha doğal olacaktır. Yine de eklemek isterseniz size kalmış bir durum. Eğer şeker ekleyecekseniz ocağa almadan ekleme yapmalısınız. Ardından tencere ocağa alınır ve altı açılır. Kaynayıncaya kadar pişirilir. Vişneler pişince ocak kapatılır. Tane şeklinde olan vişneleri az bir su ile kendi kaynadığı su olacak blenderden geçirilir ve tekrar tencerede kalan suya ilave edilerek iyice karıştırılır. Soğuması için bir kenara alınırken soğuk soğuk servis edilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 22:12:07
Vişne Suyu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Vişne Suyu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|