Vişne Yaprağı
Vişne Yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan vişne yaprağı, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. İçinde bol, fosfor, iyot gibi elementleri barındırmaktadır. Vitamin olarak A, C, E vitaminlerini içermektedir. Anavatanı Hazar Denizi bölgesi olarak bilinir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde yetişen bu ağaç, 7 m boylarına kadar uzar ve soğuk havalara dayanıklı olması ile bilinir.
Vişne Yaprağının Faydaları Nelerdir?- Öksürüğe ve boğaz hastalıklarına iyi gelir.
- Bulundurduğu antosiyanin maddesi nedeni ile kolon kanseri tedavisinde kullanılmaktadır.
- Vücutta biriken suyu atarak ödem oluşmasını engeller.
- Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.
- Yüksek tansiyonun düşürülmesini sağlar.
- Uykusuzluğa iyi gelir.
- Kan basıncını düzenler.
- Sarılık hastalığında kullanılırsa hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlar.
- Böbreklerdeki taşın ağrısız çıkarılması için faydalı olur.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, iltihap sökücü etkisi de bulunur.
- Vişne yaprağından yapılan çay, mikropların öldürülmesi ve kabızlığın önlenmesinde önemli rol oynar.
Vişne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?
Vişne yaprağı çayının yapımı için birçok tarif bulunmaktadır. En bilineni klasik olanıdır. Bunun için bir tepeleme yemek kaşığı vişne yaprağı (Kurutulmuş ve taze olması gerekli) yeterlidir. Yaprakları porselen bir demliğe koyun ve üzerine henüz kaynamış olan bir bardak suyu dökün.
Demliğin kapağını sıkıca kapatıp 1 saat demlenmeye bırakın. Söylenenlere göre bu çayın üzerine konulan biraz süt, çayın faydasının iki kat arttırmaktadır. Tat açısından da vazgeçilmez bir çay olduğu da bilinir. Ayrıca bu çayın kilo vermeye de yardımcı olduğu uzmanlar tarafından söylenir.
Vişne Yaprağının Yan Etkileri Nelerdir?
Midesinde ülser, gastrit vb. Problemleri bulunan hastalarda kullanılması tavsiye edilmemektedir. Hamilelerde, çocuklarda, alerjik hastalığı bulunan insanlarda bilinmeyen yan etkileri olabileceği için kullanılmaması gereklidir.
21.01.2024 20:51:10
Vişne Yaprağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|