Vişne Likörü Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Vişne Likörü Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Likörü

Vişne likörü, yapımı yaklaşık 2-3 ay süren, lezzetli ve hoş bir içecektir. Yapımı uzun bir zaman alsa da, sonuçta elde edilen bu özel likör, kahve ve tatlıların yanında misafirlerinize sunabileceğiniz vazgeçilmez bir tattır. Vişne, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir meyvedir ve A ve C vitaminleri ile sodyum, kalsiyum, potasyum ve fosfor mineralleri içerir. Ayrıca, vişne yüksek oranda beta-karoten ve E vitamini gibi güçlü antioksidanlar da barındırmaktadır.

Vişne ve Sağlık

Vişne, hemen hemen her iklim şartlarında yetişebilen ve ülkemizin birçok bölgesinde bulunabilen bir meyvedir. Renkli meyvelerden biri olması nedeniyle sağlık açısından birçok fayda sağlar. Vişne meyvesinin faydaları arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Yaşlanma karşıtı bir meyvedir, anti-aging özellikleri bulunur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Göz sağlığı için faydalıdır.
  • Kalp dostudur, kalp sağlığını destekler.
  • Uykusuzluğa iyi gelir.
  • Kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
  • Bakteri ve mantarlardan korur.
  • Grip ve nezleye karşı koruma sağlar.
  • Cildi nemlendirir ve toksinleri vücuttan atar.
  • Vücut ağrılarını azaltır ve iltihaplara karşı koruma sağlar.
  • Kolesterolü düşürme etkisi vardır.

Vişne Likörü Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo yıkanmış vişne
  • Yarım kilo toz şeker
  • 3-4 adet kabuk tarçın
  • 8-10 adet karanfil
  • 8-10 adet kakule
  • 3 litrelik kavanoz

Vişne Likörü Yapımı

İlk önce vişneleri bol suda güzelce yıkayıp saplarını ayıklayın veya saplı olarak da kullanabilirsiniz. Daha sonra kavanoza bir sıra vişne, bir sıra toz şeker şeklinde dizin. Aralarına kabuk tarçın rulolarını ve karanfilleri dizip ezdiğiniz kakule çekirdeklerini serpiştirerek dizin. Kavanozun üzerine tarih yapıştırıp 1,5-2 hafta toz şeker eriyene kadar kavanozu güneşe koyun ve arada bir çalkalayın. Bu işlem, şekerin tamamen erimesi ve şeker tortusunun kalmaması için gereklidir. ޞeker tam olarak eridiğinde kavanozu gölgeye alıp yaklaşık 2 ay bekletin. Bu sürenin sonunda ince tel bir süzgeçle süzüp vişnelerden sularını çıkarın. Vişne likörünü bir sürahiye doldurup, servis yapabilirsiniz.

Servis Önerileri

Vişne likörünü ikram edeceğiniz zaman yanında sade Türk kahvesi ve çikolata ile sunabilirsiniz. Evinize gelen misafirlerinize küçük, şık likör bardaklarında vişne likörünü ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Evde Vişne Suyu Yapımı

Evde Vişne Suyu Yapımı

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişne Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Ağacı Budaması Nedir ve Nasıl Yapılır?

Vişne Ağacı Budaması Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Vişne Çürüğü

Vişne Çürüğü

Güncel

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır?

Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır?